Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

MINDENKINEK JOGA VAN SZABADON SZERETNI! – Kézfogó Flashmob

  AnKERT Paulay Ede utca 33
Budapest, 1061 Magyarország
   

A szexuális orientáció és a nemi identitás nem döntés kérdése, ahogyan a szerelem sem. A Kézfogó Flashmobot az „előbújás”, illetve a meleg- és transzjogok melletti kiállásra való ösztönzésként hirdette meg a szervező, a Stereo Műhely.

Idén második alkalommal, több száz ember részvételével kerül megrendezésre a Kézfogó flashmob Budapest belvárosában a STEREO Műhely szervezésében.

A Kézfogó Flashmobot az „előbújás”, illetve a meleg- és transzjogok melletti kiállásra való ösztönzésként hirdetik meg a szervezők. A tavalyi évben 220 résztvevőt megmozgató, játékos flashmob célja, hogy a homofóbiát, transzfóbiát, kirekesztést és megkülönböztetést elutasító; toleráns és befogadó attitűdöt kifejezni kívánó embereknek látványos eszközként szolgáljon, amellyel kifejezhetik szolidaritásukat.

Az akció egyik fontos üzenete, hogy az emberi jogok melletti harc a többségi társadalomnak is felelőssége.

Az akció: a résztvevők azonos nemű kézfogó párok láncolatát alkotják egy 1 km-es körben, ami által egy utópisztikus világ kimerevített állóképét hozzák létre. Az eszköz mindössze egy hétköznapi gesztus: a kézfogás póza. A végeredmény egy tömeges élő installáció, ami rögtönzött mini-felvonulássá válik. Betekinthetünk abba, milyen lenne a világunk, ha magától értetődő, természetes dolog lenne, hogy azonos nemű párok nyilvános terekben is felvállalják szerelmüket.

Ha egyetértesz, csatlakozz, találkozó május 17-én. Légy része a 2016-os Kézfogó flashmobnak!

Kézfogó Flashmob a STEREO Műhely szervezésében.
főszervezők: Boross Martin, Gyömrei Tímea, Lévai Barbara, Sipos Rozita, Songoro Laura, Székely Dóra, Szmolka Orsolya
grafika: Thury Lili, Ásmány Zoltán

 


Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS