Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

„Metamorphosis” – Bauer Andrea és barátai

  Goldmark Terem Wesselényi utca 7
Budapest, Magyarország
   

METAMORPHOSIS – BAUER ANDREA ÉS BARÁTAI

„Feladatunk az a jóval megszokottabb teendő marad, hogy leírjuk folyamatos fejlődését és változásait valaminek, ami bizonyos formában a születéstől a halálig létezik.” (Stern) Az életnek és a békének szentelt óda „anno és ma”. Az opera éteri tisztaságú, megható, olykor romantikus mondanivalójának ötvözése a természeti képek, és a modern kor mai, olykor fantasztikus és tudományos világával. A természeti képek között megjelenik a lélek fája, amelynek lombjai folyamatosan világítanak. A magjaiból kikelő fák neve a hangok fája. Éneke a szoros érzelmi kötődést, a szabadság érzetét az istentől eredő ajándékot adja. Olykor csak egyetlen hang, amely kifejezi a művészet szemszögéből a létezést. A létezést, amelyben az alkotás szabadságát hívjuk segítségül, amely képes az élet áldását elbeszélni. Az élethez való jogunkat és reményünket kifejezni a bennünk lévő változásokon keresztül, amelyben az ember tiszta és bűntelen. Ahol megjelennek a virágok a földön, itt az éneklés ideje, gerlebúgás hangzik földünkön. Érleli az első gyümölcsét a fügefa, és a virágzó szőlők illatoznak. (Énekek Éneke 2/12.13.)

Alkotók: Bauer Andrea – ének, a műsor művészi koncepciójának alkotója; Kéménczy Antal – zongora, a zenei átiratok alkotója; Pusztai Csaba – ütős hangszerek, az ütős hangszerekre íródott átiratok alkotója; Zennaphotography – látvány.

Műsor: Verdi: Végzet hatalma (Pace, oh mio Dío); Kéménczy: Szefárd song; Rimszkij Korszakov: The Rose and the Nightingale; Rachmanyinov: Vocalise; Bellini: Norma (Casta Diva); Jenkins: Adiemus (Song) átirat; Donizetti, Serra: The Fifht Element (Diva Song); Golijov: Levante; Golijov: Ainadamar (Ballade Margherite) átirat; Golijov: Ainadamar (Doy Mi Sangre) átirat.

Jegyár: 3000 forint, helyfoglalás érkezési sorrendben

www.zsidokulturalisfesztival.hu/programok/metamorphosis-bauer-andrea-es-baratai

•● A FESZTIVÁL ●•
Büszkén és örömmel ajánljuk figyelmükbe az immár huszonegyedik alkalommal megrendezésre kerülő Zsidó Kulturális Fesztivál rendezvényeit. Örömmel azért, mert ez a fesztivál nem csak egy rendezvénysorozat, hanem ünnep is, amely lehetőséget ad számunkra a sokszínű és páratlanul gazdag magyar zsidó – zsidó magyar kultúra megismertetésére, népszerűsítésére. Büszkeségre pedig az ad okot, hogy ez a művészet – amely a zsidó hagyomány gyökereinek évezredekben mérhető múltjából táplálkozik – a 21. században is szemünk láttára növeszt újabb és újabb hajtásokat.

A Zsidó Kulturális Fesztivált a Budapesti Zsidó Hitközség (BZSH), a Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége (MAZSIHISZ) és a Broadway Event Közhasznú Nonprofit Kft. szervezi. Találkozzunk minél többen, mert ne feledjék: együtt az igazi!

•● JEGYEK KAPHATÓK ●•
Jegyek kaphatók a Broadway jegyirodákban, a www.broadway.hu és a www.jegy.hu oldalon, valamint a Belvárosi Színház jegyirodájában.

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS