Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Megemlékezés a jeruzsálemi terror áldozatairól

  Frankel zsinagóga Frankel Leó út 49
Budapest, 1023 Magyarország
   

A keddi jeruzsálemi vérengzésre emlékezve közös imára hív mindenkit a MAZSIHISZ Ifjúsági Csoportja csütörtökre a Frankel Leó úti zsinagógába. Az összejövetel célja a szolidaritás kifejezése az áldozatok családtagjaival, barátaival, Izrael Állammal és a megtámadott zsidó közösségekkel. Alább a közleményük olvasható.

“Kedd reggel szélsőséges palesztin terroristák az elmúlt évek legvéresebb izraeli terror támadását hajtották végre Jeruzsálemben. Négy ember a helyszínen meghalt és további négy megsebesült, amikor a baltával, késsel és lőfegyverrel felfegyverkezett terroristák a zsinagógában imádkozó emberekre támadtak. Az egyik sebesült, az egyik ideérkező drúz rendőr, kedd este belehalt sérüléseibe, mellyel a merénylet áldozatainak száma ötre emelkedett.

“A zsinagóga mindannyiunk számára mást és mást jelent, de a zsidó közösségeknek a túlélés záloga. A terroristák célja kettős, amikor védtelen gyerekeket és imasálukba burkolózó felnőtteket támadnak meg. Az értelmetlen pusztításon túl céljuk, hogy tettükkel megfélemlítsenek minket”, áll a Mazsihisz Ifjúsági Csoportjának közleményében.

A szervezők arra buzdítanak, hogy a közös imával “bizonyítsuk be, hogy nem félünk és fejezzük ki szolidaritásunkat az áldozatok családtagjaival, barátaival, Izrael Állammal és a megtámadott zsidó közösségekkel”.

A Frankel Leó utcai zsinagógában csütörtök reggel fél nyolckor, egy félórás, rendhagyó reggeli ima keretén belül emlékeznek meg a meggyilkoltakról.

 

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS