Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Max Nordau, az izomzsidó és Zishe Breitbart, a gólem

 
   

🇭🇺 Max Nordau a második cionista kongresszuson tartott beszédében bevezeti az Izomzsidó (muskeljuden) kifejezést, amit ő az Idegzsidóval (nervenjuden) állít szembe. Állítása szerint a zsidók testileg-lelkileg gyengék, betegesek, mert a könyvek felé görnyedve eltöltött évezredek eltorzították a testüket. Itt az idő, hogy eljöjjön az új zsidó, aki megváltóként fogja a zsidóság számára elhozni a tőle elvett dicsőséget, amit egykoron a magáénak mondhatott.

Eközben Zishe Breitbart országról-országra járja a világot, és a cirkuszi társulata fő attrakciójaként, embertelen ereje az egész világot bejárja. A magas, szőke erőember Amerikában regényhős lesz, egy Marvel-képregényeket megelőző valóságos szuperhős, akivel csak egyetlen bökkenő van: hogy zsidó.

💪Izomzsidó programsorozatunk azoknak a fiataloknak szól, akik nem a történelemkönyvekből akarják megismerni a múltat, és nyitottak az izgalmas, formabontó megközelítésekre. Takáts Márk újgenerációs történetmesélő, aki teljesen más szemszögből boncolgatja a zsidóság nagy kérdéseit.

👉 Vedd meg jegyed a következő ONLINE előadásra:
web.balinthaz.hu/Event/izomzsido_2022-03-16

🌍MUSCLE JEW – Centuries of Jewish identity from the Golem to Tarantino
We are launching a new series of programmes for those who are not interested in learning about the past from history books and are open to exciting intellectual approaches. Márk Takáts is a new generation storyteller who explores the big questions of Jewish history from a completely different perspective.

Topic: Max Nordau, the muscle Jew, and Zishe Breitbart, the golem

👉Buy your tickets for the ONLINE presentation here:
web.balinthaz.hu/Event/izomzsido_2022-03-16

Tovább az esemény oldalára »