Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Maszkot A Frontra! – Összefogással az ellátórendszer dolgozóiért

   

A koronavírus miatt kialakult válsághelyzet kezelésében az Adománytaxi is szeretné kivenni a részét, így a Hannabival – a projekt ötletgazdájával és egyik koordinátorával – összefogva most az a célunk, hogy minőségi védőmaszkokkal lássuk el azokat az egészségügyi- és szociális ellátásban, szolgáltatóiparban dolgozó embereket, akik a járvány ideje alatt fokozottan veszélyeztetettek. A maszkok finanszírozásához pénzadományokat, elkészítésükhöz szabad kapacitású varrodákat, kiszállításukhoz pedig önkéntes sofőröket keresünk.

😷 MASZK: 2 rétegű textil maszk, amelynek rétegei közé 4 réteg papírt, zsebkendőt vagy kéztörlőt kell helyezni. A teljes maszkot 4 óránként cserélni kell.
A módszer tudományosan megalapozott, a hong kongi-shenzeni egyetemi kórház javaslata. A maszk az eddigi tapasztalatok szerint majdnem olyan hatásfokkal szűri a vírust, mint a sebészeti maszkok, de fontos kiemelni, hogy használata nem helyettesíti az alapvető járványügyi higiéniai követelményeket, csak lassíthatja a vírus terjedését. A készítéséhez leírás készül, fotókkal és méretekkel, amelyet az eseményben közzé teszünk.

1 maszk kb. 200 Ft-ba kerül varrással és anyaggal. Ha önkéntesek varrják akkor kb. 60 Ft-ba. Az ország felvevő igénye majdnem korlátlan.

⫸⫸⫸ MILYEN FELAJÁNLÁSOKRA VAN SZÜKSÉGÜNK?

🧵 VARRÁS: Elsősorban nagyobb kapacitással rendelkező varrodákra van szükségünk, de olyan önkéntesekre is, akiknek van varrógépük és legalább napi 4-5 órát tudnak foglalkozni a projekttel az elkövetkezendő napokban. Egy varrónőnek minimum 40 méter anyagot viszünk ki, ennél kisebb mennyiségek begyűjtése nagyon lassítaná a folyamatot.

💸 PÉNZ A pénzbeli felajánlások meg tudják gyorsítani a folyamatot, mert nagyobb tétel anyagot tudunk elhozni és be tudunk vonni olyan varrodákat is, akik nem tudnak önkéntes alapon dolgozni.
Ha támogatnád a kezdeményezést, ide tudsz utalni:
Adománytaxi Alapítvány – 16200106-11607326 (Magnet Bank)
A közleménybe, kérjük írjátok, hogy MASZK.

🖨️ NYOMTATÁS: Mivel a higiéniai követelmények betartására vonatkozó felhívás nagyon fontos és sokan nem használnak internetet, így egy kis nyomtatott papírt készítünk, amit egy öltéssel rá kell varrni a maszkokra. Ezek a sofőröknél lesznek, hogy az anyagokkal együtt odaadhassák a varrónőknek. Ehhez nyomtató papír és nyomtatás felajánlást várunk.

🚕 SZÁLLÍTÁS: A felajánlások elszállítására a varrónőkhöz és a felhasználókhoz keresünk önkéntes alapon működő szállítókat, szervezeteket, cégeket, akik segítenek eljuttatni a maszkokat a rászorulóknak.

📢FIGYELEM!
⫸⫸⫸Higiéniai követelmények a készítők részére:
A maszkok készítése előtt egy 8 órás munkafolyamathoz, saját részre kell készíteni 2 db maszkot!
A maszkot 4 óránként cserélni kell!
A maszkot és a benne lévő papírt két külön szemeteszsákba kell gyűjteni. A maszkokat az újra használat előtt 90 fokon ki kell mosni. A mosáshoz a maszk a zsákból a lehető legrövidebb útvonalon jusson el. A készítőknek fél óránként alaposan kezet kell mosni. A plusz 2 tartalék maszk lehetővé teszi, hogy bármikor hozzá tudjon kezdeni a munkához.

A maszk a vírus kijutását akadályozza meg, de mivel nem lehet tudni ki fertőzött, egymástól védi a frontvonalban lévők egészséget.

⫸⫸⫸ Amennyiben bármilyen felajánlással élnél, KÉRJÜK ÍRJ E-MAILT az alábbi címre: [email protected]!

Cselekedjünk együtt, segítsük közösen az ellátórendszer hőseit!

Köszönettel,
A Maszkot a Frontra csapat 🙂

Tovább az esemény oldalára »