Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

MÁSRA HASZNÁLT KÖVEK – fotókiállítás

  Néprajzi Múzeum Kossuth Lajos tér 12.
Budapest, 1055 Magyarország
 

Alpern Bernadett fotográfus 15 ország 47 városában 57 elhagyott, részben átalakított, új funkcióval felruházott zsinagógát keresett fel, és örökített meg színes diára készült felvételein. Ezekből a fotókból mutat be a Néprajzi Múzeum egy 37 darabból álló válogatást, amely Kelet-Közép-Európa zsinagógáinak újrahasznosított tereit tárja a látogatók elé.

Az európai zsidóság történelmi központjaiban máig rejtőznek az egykor nyüzsgő zsidó kulturális és hitélet mára kiüresedett vázaként álló épületei, a használaton kívüli, átépített, újrahasznosított zsinagógák. A régen hitközségeket szolgáló, hol monumentális, hol szerény épületeket ma koncertteremként, múzeumként, bútorboltként, olimpiai edzőcentrumként, rendőrőrsként, tűzoltóállomásként, vagy akár éjszakai bárként használják, de akad köztük katolikus templom és mecset is.

Budapest Honvéd Sportegyesület Budapest 2012

A vendégtárlat a Néprajzi Múzeum októberben nyílt Kő kövön. Töredékek a magyar vidéki zsidóság kultúrájából című kiállításának kísérőprogramja. A fotókiállítás 2015. március 8-ig tekinthető meg.

A megnyitó időpontja: 2015. január 30. 12.00 óra
A megnyitó helyszíne: Néprajzi Múzeum, Budapest, Kossuth Lajos tér 12.
A kiállítást megnyitja Ilan Mor, Izrael Állam magyarországi nagykövete, a projektet bemutatja Ronen Dorfen újságíró.

Butorbolt Bekescsaba 2013Magyar Fotografiai Muzeum Kecskemet 2013Étterem Zimony Belgrád Szerbia 2013