Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Mario I Blejer – Artisans – Shir Hadash Tel-Avivban

  Hasimta Theatr Meazal Dagim 8
Tel-Aviv, Izrael
  Hasimta
   

Ha szeretitek a folk-jazz zenét, ne hagyjátok ki a magyarországi Szakértők együttes fellépését Mario I Bleier izraeli zenésszel!

A remek hangulatú koncertekre Jeruzsálemben (Khan Theatre, január 28-19:30)  és Tel-Avivban (HaSimta Theatre, január 29-21:00) kerül sor!!!

Jegyek elérhetőek:

A koncert egy különleges magyar-izraeli-argentin együttműködés eredménye.

Az első részben az izraeli-argentin Mario I Blejer szerzeményei szólalnak meg, amelyek bibliai szent szövegekre készültek, és most az Artisans zenekar interpretációjában kerülnek előadásra. A második részben a zenekar saját műveit játssza.

Mario I Blejer, a neves közgazdász, jelenleg az izraeli IDB elnökségi tagja, korábban az Argentin Központi Bank elnöke és a Hebrew University of Jerusalem professzora. Zeneszerzéssel tíz évvel ezelőtt kezdett foglalkozni. Koncertjei voltak Izraelben (2018) és Argentínában (2019). 

A budapesti Artisans (Szakértők) tagjai a magyar dzsessz, népzene és kortárs zene képviselői, vezetőjük Kovács Márton. Gyakran játszanak együtt színházi előadásokban is, amelyeknek rendezője és egyben a zenekar névadója Mohácsi János.

A második részben az Artisans (Szakértők) saját színházi muzsikáiból játszik, amelyek dallamai-ritmusai a magyar, zsidó, román és cigány népzenéből nőttek ki, de a sok hangszeres rögtönzés, illetve az egyes számok dramaturgiája miatt közeli rokonságban van a jazzel és kortárs zenével is.

Kovács Márton zeneszerzővel, zenekar-vezetővel beszélgetett:

Örömzene – kultúrákon át

Az Artisans (Szakértők) zenekar tagjai:

  • Kovács Márton – hegedű, ének 
  • Radnay Csilla – fuvola, ének
  • Ágoston Béla – alt klarinét, ének
  • Móser Ádám – harmonika
  • Rozs Tamás – ének, cselló
  • Bodor Tibor „Teskó” – harmonika
  • Gyulai Csaba – ütőhangszerek, gadulka

Facebook esemény: www.facebook.com/events/556592051563619

Tovább az esemény oldalára »