Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Magyar Zeneszerző Egyesület Jubileumi koncertje

  Budapest Jazz Club Hollán Ernő utca 7
Budapest, 1136 Magyarország
   


Tomy Víg Quartet, Binder & Borbély Duo, László Attila Quartet

Magyar Zeneszerzők Egyesületét 1990. október 14-én alapították. A társaság több nemzetközi és hazai zeneszerző versenyt rendezett és évről évre rangos díjakat is átad. Ezen az estén az egyesület tagjai közül több kiválóság is színpadra lép saját formációjával.

László Attila Quartet
Az elismert jazz gitáros pályafutása során a legnagyobb amerikai világklasszisokkal lépett fel. Saját kvartettjében a basszusgitáros Lattmann Bélával közel negyven éve dolgozik együtt. A formációval (László Attila – gitár, Tzumo – zongora, Lattmann Béla – basszusgitár, Zombori Attila – dob) elsősorban a gitáros-zeneszerző saját szerzeményeit szólaltatják meg.

Binder Károly – Borbély Mihály Duo
A Budapest Jazz Clubban legutóbb néhány éve CAFé Budapest Fesztivál keretében emlékezetes koncertet adó duóról Petrovics Emil nyilatkozta: „Két nagyszerű muzsikus, akik magukat “Jazz-állampolgároknak” tartják, kilépett a teljes és határok nélküli világba. Magukkal vitték a rögtönzés, a technikai tudás, a ritmikai és dallamformáló fantázia gazdagságát, a hangszínek és dinamika minden árnyalatát, a szabadság ésa kötöttség egyensúlyának biztos ízlésű alkalmazását.”

Tomm Vig Quintet
Víg Tamást Budapesten csodagyerekként ünnepelték, hiszen alig látszott ki a dobok mögül, amikor már a legjobb zenekarokkal játszott. Amerikában a legnagyobbakkal játszott. Kísérte Judy Garlandot, Quincy Jonest és Woody Allent is. A Budapest Jazz Clubba minden alkalommal új koncepcióval várja rajongóit.
A  zenekar programja:
1. „Csapataink harcban állnak” (’56-ra emlékezve, ősbemutató)
2. Monk: „Rhythm-A-Ning”
3. Michel Lerand: „I Will Wait For You” és
4. Petőfi-Vig: „Füstbe ment terv”.
Tommy Vig (dob), Mia Kim (ének), Csuhaj Barna Tibor (bőgő), Zsoldos Béla (ütőhangszerek), Jeszenszky György (dob)

Tovább az esemény oldalára »