Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Magvető Napok / Konrád György: Elutazás és hazatérés / Könyvbemutató

  Magvető Café Dohány u. 13
Budapest, 1074 Magyarország
   

Konrád György idén lenne 90 éves . Az íróról, műveiről és Elutazás és hazatérés című könyvéről Dragomán György és Szegő János beszélget. A könyvből Máté Gábor olvas fel részleteket.

„Az életben maradás gyerekkori kalandjáról szól ez a könyv” – ezzel a mondattal foglalta össze önéletrajzi regényét a szerző. A kaland 1944-ben indul Berettyóújfalun. Itt él az ekkor tizenegy éves Konrád György a családjával. A gyerekkor kivételes szigetét fokozatosan árasztja el a történelmi valóság, aztán május közepén a nyilas cukrász feljelentése után szüleit letartóztatja a Gestapo, a magukra maradt gyerekeknek pedig dönteniük kell: maradnak otthon, vagy útra kelnek Budapestre.
Az Elutazás és hazatérés egy esztendő személyes krónikája, a felnőtté válás története, a hazavesztés és a hazatalálás regénye, egy polgárgyermek vallomása, és emlékezés az eltüntetett-elpusztított egykoron élőkre. Így lesz Konrád György érettkori remekműve egyszerre gyászmű és az élet könyve. A Magvető e kötet újrakiadásával emlékezik meg Konrád György születésének 90. évfordulójáról.
Online megrendelés: bit.ly/3JlQ1Rh

#csakazemberolvas #magvetőnapok

Tovább az esemény oldalára »