Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lumen Kifordulás IV.

  Lumen Café Horánszky utca 5
Budapest, 1085 Magyarország
 
   


Hosszas kihagyás után nagy reményekkel és új lendülettel vágnak bele az őszi évadba, amit talán nem söpörnek el újabb hullámok. A szezon kezdetén egy kis szabadtéri, ingyenes dzsemborival kedveskednek az élőzenére kiéhezett közönségnek, ahol igyekszenek a Lumen széles zenei palettájának jónéhány szegmensét felvonultatni a Mikszáth téren.á a Lument a Mikszáth térre!
A Kifordulás, egy némileg rendszertelenül megrendezett szabadtéri zenei és közösségi esemény, melyet a Lumen csapata szervez. Népzenével, világzenével és jazz zenével töltődik meg a szeretett Mikszáth tér. A zenehallgatás mellett társasozhattok, backgammonozhattok és mint bármikor, beszélgethettek. Ja igen, lesznek felvezető DJ-k a Lumen háza tájáról.
Részletes program:
13-16h DJ Kobrizsa, DJ Popdavec és Betétdal válogat játékzenéket.
14-19h Játszóház Projekt – Társasjátékokkal a világuralom felé!
Közösségi társasozás a Mikszáthon.
16h Esperia ”Cafe Aman”
Az Esperia dalai visszarepítenek az 1920-as 30-as évek kis-ázsiai és görögországi kozmopolita városainak zenés kávéházaiba és tavernáiba.
17h Said Tichiti & Vázsonyi János
A nagyon ritkán koncertező duó Bach és Charlie Parker marokkói kalandjait idézi meg, eredeti nyelven, basszusklarinétos alámondással.
Saïd Tichiti – oud, guembri, ének, ütőhangszerek
Vázsonyi János – altszaxofon, basszusklarinét
18:30 Qiyan
„Zenénk magja a szefárd zene, amely természeténél fogva rögtönzött. Az improvizációink alapjaiként ezek a szabad arab-zsidó dallamok s maqámok szolgálnak, amelyek a megírt és rögtönzött struktúrákkal karöltve tartják egységben e folyondárszerű zenei vonulatokat.”
Ajtai Péter – nagybőgő
Szelevényi Ákos – szaxofon
Cseke Dániel – szaxofon
Szelevényi Vito – trombita
Mészáros Ádám – gitár
Czitrom Ádám – gitár
Porteleki Áron – dob
20:15
Kovász
Egy új zenekar Kováts Gergő szaxofonos vezetésével a népzene és a jazz találkozási pontjait kutatja. Közben önkéntelenül is felbukkannak, akárcsak érintőlegesen is a funk, a hip-hop és egyéb műfajok.
Kováts Gergő – szaxofon, basszusklarinét
Pozsár Máté – zongora, szintetizátor
Dénes Ábel – nagybőgő, gardon
Gyárfás Attila – dob, gong, ring modulátor

Tovább az esemény oldalára »