Események betöltése

« Összes Események

LEV TAHOR – TISZTA SZÍV / utána: az előadást feldolgozó beszélgetés

  Gólem Központ Csányi u. 3
Budapest, 1077 Magyarország
   

Lev Tahor – Tiszta Szív

– dokumentumdráma igazságok és hazugságok alapján –

1962. november 5-én Jeruzsálemben megszületett a Megváltó. Vagy legalábbis Shlomo Helbrans, wannabe* Messiás, a Lev Tahor (Tiszta szív) nevet viselő zsidó szekta (jajj jajj, akarjuk mondani, vallási közösség) későbbi megalapítója, a tálibok barátja, tévedésből letartóztatott gyerekrabló, csodarabbi, titkosügynökök által üldözött menekült, férj, apa, legjobb férj, legjobb apa, legjobb zsidó; maga a tiszta szív. Tiszta szívét vitte magával Izraelből Amerikába, Amerikából Kanadába, Kanadából Guatemalába, Guatemalából Mexikóba, Mexikóból a sírba. Aztán a fia, Nachman visszavitte a szívet Guatemalába. Reméljük, nem szó szerint…

Bár nehéz elhinni, de előadásunk egy valós eseményeket feldolgozó dráma; korabeli dokumentumok, a túlélők és jelenleg is aktív tagok interjúi, újságcikkek, periratok és bírósági vallomások alapján, a társulat tagjainak improvizációiból összeállított abszurd, egyszersmind ijesztő utazás egy ember elméjébe.

Csak saját felelősségre kísérjetek el minket ezen az úton.

*„lekicsinylő kifejezés azokra, akik elszántan törekednek olyanná válni, amihez képességeikkel, jártasságukkal, illetve tudásukkal gyakorlatilag nem érhetnek fel.” (szomagyarito.hu)

Alkotók:
BAGOLY ANDRÁS
DAJKA SZÚRA SZERÉNA
ERBSZT ANNUS
FALUSI CSENGE
FICSOR MILÁN
KALMÁR EMMA
KEREKES MÁRTON
LENDVAI PÉTER
MACH MÁTÉ
NÉMETH VIRÁG
PÁLI „SVÉD” SZABOLCS
SEFEL REBEKA
URMAI BLANKA

Bemutató: 2023. április 28.

Jegyek kaphatók:
golemkozpont.jegyx1.hu/eloadas/2228/lev-tahor—tiszta-sziv

Tovább az esemény oldalára »