Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Leonard Cohen est, vendég: Ónodi Eszter

  Kós Károly Művelődési Ház és Könyvtár Szentendrei út 9
Budakalász, 2011 Magyarország
   


Müller Péter Sziámi and Friends zenekar & vendége: Ónodi Eszter.

„A dalokért oda kell elmenni, ahol a dalok vannak.” (Leonard Cohen)

A műsorban a kortárs magyar művészeti élet egyik legeredetibb, legextravagánsabb alakja, Müller Péter Sziámi és vendégei a nagy kanadai énekes és dalszövegíró, Leonard Cohen emléke előtt tisztelegnek a művész legjobb dalaival.
Sziámi és barátai Leonard Cohen legjobb dalaival évekkel ezelőtt először Az Élet Menete Alapítvány felkérésére léptek fel a Dohány utcai zsinagógában, és a koncert olyan sikert aratott, hogy a válogatást később az országban számos helyszínen bemutatták. Budapesten a közönség utoljára 2016-ban láthatta az előadást a Kongresszusi Központban.
S hogy miért éppen Leonard Cohen? Mert őt Müller Péter Sziámi énekes-költő-dalszövegíró különösen nagyra becsüli. Zseniális dalszövegírónak, sőt, költőnek tartja, aki szerinte ugyanúgy megérdemelte volna az irodalmi Nobel-díjat, mint Bob Dylan. Sziáminak egyébként volt szerencséje Cohent élőben is látni és hallani, ugyanis 2008-ban ott volt a művész kései korszakának egyik legemlékezetesebb koncertjén a londoni O2 Arénában. Cohen szövegei magyarul szólalnak meg remek tolmácsolásban.

Tovább az esemény oldalára »