Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lelkes robotok – 3421 feat. Miss RED Izraeli underground a Negyed6Negyed7 Fesztiválon

  Kuplung Király utca 46
Budapest, 1061
 

November 30-án a Kuplungban (1061 Budapest, Király utca 46.), a Negyed6Negyed7 Fesztiválon debütál Magyarországon a hírhedt élő elektronikus haifai együttes, a 3421 feat. Miss Red.

3421 feat. Miss Red
November 30-án a N6N7 Fesztivál keretében lép fel először hazánkban a népszerű haifa-i underground dubstep, bass & glitch duó, a 3421, Miss Reddel kiegészülve.
Az izraeli sajtóban az „elektronikus generáció rock ‘n’ roll-jaként” aposztrofált együttes „élő DJ-szettjeiről” vált híressé: zenéiket előadásaik során úgy mixelik, hogy közben sem számítógépeket, sem loopereket nem használnak, csak akusztikus dobfelszerelést, szintetizátorokat és vokált. A 3421 már nyolc éve a helyi underground szcéna egyik központi formációja, tagjai az elektronikus műfajok széles skáláján mozognak: a dub, dubstep, electrótól a hip-hopon és a glich-en keresztül a heavy bass, break, illetve jungle ütemeivel bezárólag.
3421 feat. Miss Red
A hazánkban még kevéssé ismert duó végigturnézta már Izraelt, koncerteztek már többek között Kínában, Svájcban, Angliában és Németországban. Idén nyáron indult negyedik európai turnéjuk, jövőre az Egyesült Államokban is fellépnek. Az énekes-zeneszerző-mc Miss Reddel (Ninja Tune) is együtt zenélnek, hármasban eddig olyan nagyszabású fesztiválokon léptek már fel, mint Glastonbury, Fusion, United Islands, Breminale. Közös nagylemezük Fat Plate címmel idén ősszel jelenik meg.
A koncert a hatodik alkalommal megrendezésre kerülő téli Negyed6Negyed7 Fesztivál része. A fesztivált a Hanuka, azaz a Fény ünnepének nyolc napján, november 27. és december 5. között tartják Budapest zsidónegyedének ismert és rejtett terein, ezúttal a negyed szubkultúráira, kisebbségeire, művészeti közösségeire fókuszálva. A Marom Klub Egyesület szervezésében létrejövő programsorozat a Belső-Erzsébetváros társadalmi rétegződését igyekszik feltérképezni, a negyedben élő és dolgozó, ismertebb alkotók eddig kevésbé ismert oldalát bemutatni. A szervezők többek között kiállítások, koncertek, városi séták, performanszok, fórumszínházi előadások, gasztronómiai programok, beszélgetések és workshopok segítségével szeretnék a közönséghez közelebb hozni a zsidó, cigány, LMBTQ közösségek, itt élő külföldiek, illetve különböző művészeti irányzatok, csoportok életét. Ahogyan a korábbi N6N7 rendezvényeken, most is számos VI.-VII. kerületi helyszín vesz részt a fesztiválon: könyvesbolt, közösségi tér, kávézó, étterem és szórakozóhely. Segítségükkel nemcsak a negyed közismert „mulatós arcát”, hanem nappali árnyalatait is fontosnak tartják feltárni, a megszokott helyszínek mellett új tereket is megjeleníteni, ezáltal kinyitni, átjárhatóvá, megérthetővé és megélhetővé tenni, egyúttal újraértelmezni a sokszor csak szűk közegek által ismert szubkultúrákat, vallási hagyományokat.
3421 feat. Miss Red
További információk az N6N7 Fesztiválról: honlap, Facebook
A 3421 együttesről: honlap, Soundcloud, Facebook
Helyszín és időpont: 2013. november 29., 22:00, Kuplung  – 1061 Budapest, Király utca 46.

JEvents Android JEvents IOS