Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lefitymálva / Tzavta Theatre, Tel-Aviv

  ‎צוותא תל אביב‎ אבן גבירול 30
Tel-Aviv, 64078 Izrael
   

A Lefitymálva Tel-Avívban vendégeskedik!

Lefitymálva
magyar nyelven, héber felirattal

A Gólem Színház hat éve repertoáron lévő darabja a zsidósággal kapcsolatos paranoiákból építkezik. A szerző, Vinnai András az előítéleteket, az antiszemita, holokauszttagadó blog- és facebookposztokat, illetve a zsidóság túlzásait, negatívumait gyúrta össze fergeteges vígjátékká.

Az előadás 2018. április 25-én a Tzavta Theatre (Tel-Avív) színpadán az izraeli közönség előtt is megmutatkozik.
A Humorfesztivál és a Vidor Fesztivál díjnyertes előadása.
Mi tegyen két gázóra-leolvasó a Dob utca 17-ben? Be lehet-e csöngetni pont ott egy lakásba, hogy jöttünk a gázórát leolvasni? A Lefitymálva előadás a Gólem Színház hagyományaihoz híven mindenből, tabukat nem tisztelve humort csinál, kigúnyolja a túlzottan politikailag korrektet, az önimádó zsidókat, de kapnak az antiszemiták is, és kapnak azok is, akik meggyőződésesen hisznek abban, hogy a zsidók át fogják venni a világ feletti uralmat, és tudják, hogy a Tesco-k azért laposak, mert a zsidó inváziókor ott fognak leszállni a harci helikopterek.

,,Színházban én még annyit nem nevettem, mint a Gólem Színház előadásának első „felvonásán”, amelyben Vinnai András drámaíró a groteszkig sarkítva, mégis nagyon pontosan ábrázolja, milyen az, amikor az ember a belülről fakadó tisztességet feltétlen politikai korrektséggel akarja pótolni, folyamatosan falnak ütközve a bonyolult szabályrendszer útvesztőjében.” Kovács Bálint, kritikus

„Kedves Emberek!
A LEFITYMÁLVA az utóbbi 5000 év második legizgalmasabb zsidó produkciója! Olyan vicces, hogy akkor is megnézném, ha nem én rendeztem volna!
Üdv: Jóisten!” BORGULA ANDRÁS

Színészek: Tamási Zoltán, Nagy Mari, Bánki Gergely, Schmied Zoltán, Kiss Eszter

Szerző: Vinnai András
Dramaturg: Németh Virág
Díszlet, jelmez: Juristovszky Sosa
Zene, film: Szabó Simon
Fény: Szilágyi Yvette
Asszisztens: Kern Dóra
Produkciós vezető: Marcsa Barbara

Rendező: Borgula András

Jegyek válthatók:
www.tzavta.co.il/

Tovább az esemény oldalára »