Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lapozz bele a piacba! // Nádas Péter Budapestje

  Pancs – gasztroplacc Tűzoltó utca 22
Budapest,
 
   

Nádas Péter és felesége, Salamon Magda életében fontos szerepet játszik a természet szeretete és az önfenntartó életmód, ami szervesen épül a friss, kerti zöldségekből készült ételekre. Most ízelítőt adunk nemcsak a fogásokból, de egy igazi gasztropiac hangulatából is.
Salamon Magda „Egy csipet józan íz” című szakácskönyvébe 270, a saját konyhájukban is előforduló fogás került be, ezekből inspirálódik a tematikus gasztropiac, egybeolvasztva a szezonális termelői árukat, a főzést és a piac atmoszféráját.

———————————————

A „Lapozz bele a piacba!” kiemelt eseménye a közösségi főzés lesz Mautner Zsófi gasztrobloggerrel, aki a piacon fellelhető alapanyagokból a helyszínen készít ételeket Salamon Magda könyvének receptjei alapján. Zsófi nemcsak főz, hanem közben ismerteti is a folyamatot, s lehetőség szerint be is vonja a látogatókat. Az elkészült fogásból kóstolót kínálunk az érdeklődőknek.
Aki nem akar lemaradni a kóstolásról, az alábbi linken kérjük regisztráljon: form.jotform.com/222691748428365?fbclid=IwAR07iUdUZb-nhhspG6KsgiIa3ecEKwmSeqEl12Ja13gwqTSm-rFmLoMR06Y

A főzés alatt étel és étkezés tematikájú részletek hangzanak el Nádas Péter életműből Makranczi Zalán tolmácsolásában, az eseményt tovább színesíti egy zenei program, illetve a helyszínen lehetőség lesz részt venni szitanyomó workshopon és gyerekeknek könyvkötő workshopon.

Az eseményen becsületkassza lesz kihelyezve, amiben a Heti Betevőnek gyűjtünk adományokat.

———————————————

Közreműködők:
– Mautner Zsófi
– Makranczi Zalán
– Vibee
– Valami Produktív

———————————————

Az esemény a Nádas Péter Budapestje programsorozat része.
További információ:
enbudapestem.hu/nadaspeterbudapestje

Tovább az esemény oldalára »