Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Lakásszeminárium Extra: Kőbe vésve

 
   

🇭🇺A Lakásszeminárium Extra a Lakásszeminárium és a JCC Budapest – Bálint Ház új, 10 alkalmas közös programsorozata. A részvétel jegyvásárláshoz kötött. A jegy ára: 1500 Ft.

Művészet? Uncsi. Biblia? Uncsi. Szemináriumot hallgatni? Megauncsi. Vagy mégsem?

A Lakásszeminárium Extra művészeti előadásain kő kövön nem marad. Mit is kezdett a művészet a Tízparancsolattal? Együtt a régi és az új, szabadon jövünk-megyünk korszakok, irodalmi és képzőművészeti műfajok, stílusok között, egyedül a kőbe vésett törvények mozdulatlanok. A Lakásszeminárium megálmodói, Halász Rita és Visy Beatrix lazán, frissen, merészen nyúlnak a halálosan komoly témákhoz, és nem tartanak attól, hogy a kőtábla megreped érintésüktől.
A 10 alkalmas sorozat mindegyike egy-egy parancsolatot állít a középpontba.
Első parancsolat: Én, az ÚR, vagyok a te Istened, aki kihoztalak Egyiptom földjéről.

Várunk mindenkit, akit érdekel az irodalom és a képzőművészet, aki szeretné jobban érteni a világot, a művészeteket és talán önmagát is, aki szeretné megtapasztalni, hogy a művészet befogadása örömforrás is lehet, aki szeretne támpontokat találni a művészethez egy nyitott közösségben, oldott környezetben, akadémiai nehézkedések nélkül, aki szeretne művekről, művészetről beszélgetni (vagy hallgatni) és aki személyes odafigyelésre, bensőségesebb művészeti, szellemi közegre vágyik.

www.facebook.com/lakasszeminarium/
„Csak a művészetet vesszük komolyan, magunkat nem.”

A szemináriumokra jegyet kell vásárolni, a részvételhez szükséges Zoom linket a jegyvásárlás után küldjük el a regisztrált email-címre.
Bővebb információ és jegyvásárlás: www.balinthaz.hu/lakasszeminarium

🌎 Apartment Seminar Extra: Carved in Stone – The Ten Commandments in Fine Arts and Literature

The Apartment Seminar Extra is a joint program of the Apartment Seminar and the JCC Budapest – Bálint Ház.

How should we understand and interpret the laws engraved in stone? And most importantly, how do we relate to them in today’s world? We are looking for the answers to these questions in our series of ten exciting seminars.

At the Extra events of the Apartment Seminar, we will examine the approach and representation of God’s laws and its prohibitions in the arts.

More info and tickets: www.balinthaz.hu/lakasszeminarium

Tovább az esemény oldalára »