Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kristófi János orgonakoncertje

  Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia-templom Március 15. tér
Budapest, 1052 Magyarország
 
   


Max Reger: Introduction und Passacaglia in d Moll
Lászlóffy Zsolt (*1973): Nyárigézet
Lászlóffy Zsolt (*1973): Redivivus
Lászlóffy Zsolt (*1973): Atlantisz harangoz
César Franck: Grande Piéce Symphonique

Kristófi János a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója. 2007-ben szerzett egyházzenei doktorátust a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. A nagyváradi székesegyház orgonaművésze és karnagya. A hangversenyen bemutatja Lászlóffy Zsolt erdélyi magyar zeneszerző, karmester, egyetemi oktató darabját három művét is.

Kristófi János Zsigmond zongoratanulmányait 6 évesen kezdte szülővárosában, Nagyváradon. 1984-ben Buzás Pál tanítványaként érettségizett Kolozsvárott. 1987 óta a nagyváradi székesegyház orgonistája. Mestere az orgonajáték elsajátításában Szathmáry Lilla volt. 1991-1996 között végezte orgonatanulmányait Budapesten a Liszt Ferenc Zeneakadémián Gergely Ferenc osztályában. Az egyetemi oklevél megszerzése óta a Partiumi Keresztény Egyetem oktatója.
A világ sok országában lépett fel már (Magyarország, Németország, Ausztria, Svájc, Franciaország, Finnország, Málta, Izrael, Norvégia, Izland, Kanada), és rendszeres vendége az erdélyi orgonakoncert sorozatoknak is (Medgyes, Segesvár, Brassó, stb.).
1995-ben alakítja meg zeneszerető fiatalokból kórusát, mely 2002-ben Michael Haydn nevét veszi fel. Együttese két ízben is meghívást nyer az olaszországi Loretóba, illetve három alkalommal a salzburgi dómba.
2007-ben szerzett egyházzenei doktorátust a budapesti Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemen. Nagy megtiszteltetés érte 2011-ben, amikor a nagymultú váradi székesegyházi ének-, és zenekarának karnagya lett.

A hangverseny jegyét bemutató látogatók a koncertet követően fogyasztásuk összegéből 10% kedvezményt kapnak a közeli Monk’s Bistrot étteremben.

Tovább az esemény oldalára »