Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Közös ügyeink – Új beszélgetéssorozat Moskovics Judittal és Radó Péterrel

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

Szabados, nagyképű, „libsi” pestiek, kontra szegény, befolyásolható, konzervatív vidékiek. Tényleg ilyen egyszerű Magyarország képlete? Valójában ismerjük egymást? A pesti a vidékit, a vidéki a pestit. Más-e az élet minősége Budapesten és vidéken? Két világ feszül egymásnak, vagy csak a politika játszik rá a mélyen gyökerező népi-urbánus ellentétre?
Moskovics Judit televíziós riporter és Radó Péter oktatáskutató ezekre a kérdésekre keresi a választ. Vendégeik: Kovách Imre szociológus, a Társadalomtudományi Kutatóközpont kutatóprofesszora, és Szalóki Viktor politológus, aHang nevű civil szervezet vidéki koordinátora.

A sorozatról:
Egy szélsőségesen polarizált társadalomban élünk, amelyben szembefordíthatók egymással budapestiek és vidékiek, szegények és jómódúak, férfiak és nők, magaskultúrát és popkultúrát fogyasztók, eltérő kommunikációs terekben élő kormánypártiak és ellenzékiek és különböző munkavállalói csoportok. Ezeket a társadalmi szakadékokat a jelenlegi rendszer tovább mélyíti és politikai tőkét kovácsol belőlük.
A beszélgetések célja, hogy Moskovics Judit televíziós riporterrel, Radó Péter oktatáskutatóval és az egyes témákra meghívott kutatók segítségével megpróbáljuk megérteni ezeket a törésvonalakat és megbeszéljük, hogy milyen közpolitikáknak van esélye hidakat verni e társadalmi csoportok között.

Az előadások havonta egyszer, szerdán 18:00 órakor lesznek a Bálint Ház nagytermében.

Részletek és jegyvásárlás: balinthaz.hu/shop/events/kozos-ugyeink

🌎New monthly talk series with Judit Moskovics journalist and Péter Radó educational researcher

Tovább az esemény oldalára »