Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Középkori zsidó emlékek nyomában a Várban és a Vár alatt

   

Van kedved kalandozni a csöppet sem sötét középkorban? Belesnél egy tudóssal a budai Vár kockakövei alá, hogy fölfedezd a IV. Béla által mintegy 800 éve alapított, soknemzetiségű királyi várost, a részleteiben alig több mint egy évtizede ismert középkori zsidó városnegyedeket, benne a stratégiai fontosságú városkapuban állt, a Mátyás-templommal egyidős első zsinagógát, a több mint 300 éve föld alá került másodikat, az első mikvét és sok más kincset?
Csak akkor gyere, ha szeretnéd látni a láthatatlant is (ezúttal a szó szoros értelmében is, hiszen zárt helyre nem mehetünk)!
A Szembenézés Alapítvány sétáján tudós vezetőnk úgy mutatja meg a legújabb kutatásokból ismerhető tényeket, hogy a láthatatlan is láthatóvá válik: valóságosan és az illusztrációk segítségével föltárulnak a középkor titkai, és a séta végére talán néhány idegenvezetőnél vagy Várban lakónál is többet tudhatsz majd föld alá zárt, jeltelen történelmi-kulturális örökségünkről.
Kevés sétálót tudunk csak fogadni, érdemes hamar jelentkezni – az is fontos nekünk, hogy sétánk jó hangulatú, békés polgári együttlétet biztosítson, mindenki minden információhoz kényelmesen hozzáférjen és választ kapjon a kérdéseire is.
Ha nem jó az időpont vagy betelt a csoport, jelentkezz hírlevelünkre (www.szembenezes.hu/index.php?nav=registration), hogy elsők között, a nyilvános meghirdetést megelőzően értesíthessünk az új lehetőségekről. Ha szeretnéd, más alkalommal, a veled egyeztetett időpontban, akár az általad szervezett csoporttal is útnak indulunk.

A részvétel előzetes regisztrációhoz kötött, telefonszámot is kérünk, hogy vis maior esetén gyorsan tájékoztathassunk.
A regisztráltakat e-mailben értesítjük a találkozóhelyről, és egyéb praktikus információkat is küldünk.
Regisztráció: [email protected], információs telefon: +36 30 670 2091

szembenezes.hu/setak/kozepkori-zsido-emlekek-nyomaban/

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS