Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kováts Kriszta – Nyáry Krisztián • Játékok és szerelmek

  Budapest Jazz Club Hollán Ernő utca 7
Budapest, 1136 Magyarország
   


A koncert egyben a Játékok és szerelmek című, a Corvina Kiadónál megjelenő könyv és CD bemutatója.

„ Szépen szerválj,
szépen játssz!
Üss egy jót,
üss egy ászt.
Mert engem így még nem győzött le más,
rám nézel és megvolt az ász.”

Kováts Kriszta és Nyáry Krisztián egyszer már felléptek együtt a Zsidó Művészeti Napokon. Magyar flódni című műsoruk 2016-ban a fesztivál egyik nagy sikere volt.
Most újra közös programot mutatnak be. Fábri Péter írt 13 dalt a játékokról Kováts Kriszta zenekarának tagjaival. Póker, rulett, dominó, scrabble, tenisz, Ki nevet a végén?, és sok más játék kerül szóba a dalszövegekben. És minden dalból az derül ki, hogy egy-egy játék tulajdonképpen egy-egy sűrített emberi dráma.
Nyáry Krisztián pedig minden játékhoz talált egy meglepő történetet. A játékok apropóján elkalandozunk a Monarchiába, szó lesz a kártyázó Liszt Ferencről és Johann Straussról, megtudjuk, kinek az álarca volt volt Lőwy Árpád, miért szeretett dominózni Gróf Hötzendorfi Conrad, az Osztrák-Magyar Monarchia utolsó vezérkari főnöke és hogyan lett Tapavicza Momcsilló 1896-ban az egyetlen magyar olimpiai éremszerző teniszező és egyben az első szerb olimpikon. Heltay Jenő, Molnár Ferenc, Bródy Sándor játszótere egy közös albérlet volt, a scrabble-ről pedig Nyáry Krisztiánnak Matzner Lola, Márai Sándor felesége jutott az eszébe, ahogyan a ping-pong-ról Komjádi Béla, a magyar vizipóló megteremtője.

Közreműködik: Kováts Kriszta Kvintett

Zene: Csuhaj-Barna Tibor, Schneider Zoltán, Perger Guszty
Dalszövegek: Fábri Péter
Tovább az esemény oldalára »