Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Könyvbemutató: Magyar emlékek Izraelben

  Március 15. tér Március 15. tér
Budapest, 1056 Magyarország
   

Az Antall József Tudásközpont Könyvműhelyének legújabb kiadványa Novák Attila és Shiri Zsuzsa Magyar emlékek Izraelben című kötete, amelynek bemutatójára a 90. Ünnepi Könyvhéten kerül sor.

Várunk mindenkit sok szeretettel 2019. június 14-én 13:30-tól a Március 15. téren!

A kötet azokat az izraeli történelmi eseményeket, társadalmi csoportokat, településeket, keresztény emlékhelyeket, kulturális nyomokat mutatja be, amelyek Magyarországról, sőt a történelmi ország területéről eredtek, és a Közel-Keleten, Izraelben vertek gyökeret. Mert nemcsak egyes magyar ajkú és kultúrájú emberek alijáztak, tértek meg őshazájukba, a zsidó államba, hanem teljes magyar haszid vagy pionír közösségek is, írók, költők, zenészek, építészek nemzedékei, akik mind-mind saját arcukra akarták formálni új hazájukat. Ezt a „magyar arcot” keresték, találták meg és mutatják be a kötet szerzői.
A könyv fotóit Danziger Dániel készítette.

A beszélgetésben részt vesznek:
• Novák Attila, az NKE Molnár Tamás Kutatóintézetének tudományos főmunkatársa, a kötet szerzője
• Shiri Zsuzsa, az MTI jeruzsálemi tudósítója, a kötet szerzője
• Moderál: Csepregi Zsolt, az Antall József Tudásközpont Izrael-szakértője

📆 2019. június 14., péntek, 13:30
📍 90. Ünnepi Könyvhét
1056 Budapest, Március 15. tér

——–

▸ A sorozatról
Az Antall József Tudásközpont Könyvműhelye 2015-ben hívta életre a „Magyar emlékek” című rendhagyó könyvsorozatát (Magyar emlékek Csehországban, Magyar emlékek Lengyelországban), amely gazdag képanyaggal és érzékletes leírással illusztrált útikönyv formájában mutatja be hazánk és az adott ország közötti – az akár sokak által nem ismert, mégis szoros – köteléket.

——–

▸ 90. Ünnepi Könyvhét
A könyvbemutató után keresd az AJTK pavilonját (63.) az Ünnepi Könyvhéten és vásárold meg kiadványainkat 30-50% kedvezménnyel!

Tekintsd meg újdonságainkat: www.ajtk.hu/konyvkiadas/ujdonsagok
Tovább az esemény oldalára »