Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Könyvbemutató: Az 1848/49-iki magyar szabadságharcz és a zsidók.

  Károly körút 20 Károly körút
Budapest, 1052 Magyarország
   

Tisztelettel meghívjuk Önöket a Honvédelmi Minisztérium Tábori Rabbinátus és az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által megrendezésre kerülő
AZ 1848/49-IKI MAGYAR SZABADSÁGHARCZ ÉS A ZSIDÓK.
című könyv, Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent reprint kiadásának ünnepélyes bemutatójára.

A könyvbemutatón beszédet mond:
Dr. Gerő András, történész
Dr. Köves Slomó, tábori főrabbi, EMIH vezető rabbi

A könyvbemutató moderátora:
Dr. Isaszegi János ny. vezérőrnagy, a Zrínyi Kiadó vezetője

Bernstein Béla AZ 1848/49-IKI MAGYAR SZABADSÁGHARCZ ÉS A ZSIDÓK. című könyve a rabbi leggyakrabban említett műve, amelyhez Jókai Mór írt előszót. A könyv a magyar zsidók szabadságharcbeli történetét dolgozza fel, a mű először 1898-ban, az 1848-49-es forradalom és szabadságharc ötvenedik évfordulóján jelent meg. A reprint kiadás a Magyar Honvédség megalapításának 170. évfordulója alkalmából valósul meg. Bernstein Béla 1872-ben lett rabbi, az Országos Rabbiegyesület alelnöke, az Izraelita Magyar Irodalmi Társulatnak (IMIT) tagja volt, magyarra fordította Mózes öt könyvét, emellett számos történetírói és irodalmi tevékenységet fejtett ki. 1944 tavaszán deportálták Auschwitzba és ott mártírhalált halt.

AZ 1848/49-IKI MAGYAR SZABADSÁGHARCZ ÉS A ZSIDÓK. című könyv, Zrínyi Kiadó gondozásában megjelent reprint kiadása a helyszínen megvásárolható 4500 Forintért.

Meghívjuk Önöket továbbá Dr. Gerő András, történész Szétesett zsidóság, antiszemitizmus és az aranykor mítosza című előadására is, melyre a Zsidó Tudományok Szabadegyeteme Történelmi kurzus – „A magyar zsidó történelem századai” című rendezvénysorozat részeként kerül sor a Keren Or Központban a könyvbemutatót követően.

Tovább az esemény oldalára »