Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Könyv kibeszélő – Mezei Márkkal

  Csányi5 Csányi utca 5
Budapest 7. kerület, Magyarország
   

Könyv kibeszélő a Csányi5-ben

Mezei Márk íróval Hegedűs Claudia beszélget

Új sorozatunkban egy-egy kortárs írót, fordítót, szerkesztőt látunk vendégül. Ezek a könyves kibeszélők alkalmat adnak arra, hogy egy-egy érdekfeszítő alkotás mellett, a szerzői életpályát is körbejárjuk. Első meghívottunk Mezei Márk, akivel az Ünnepi Könyvhétre megjelent második – Zsidó temetés – regényéről Hegedűs Claudia beszélget.

A Zsidó temetés a rendszerváltás előtti évekbe kalauzolja olvasóját. Abba az időszakba, amikor már a Petrocelli és a San Francisco utcáin megy a tévében, de az augusztus 20-diki nemzeti ünnepen még az ideiglenesen hazánkban állomásozó szovjet déli hadseregcsoport parancsnoka a díszvendég a tisztavatáson. Haldoklik a szocialista rendszer és vele együtt Davidovics László, a Tengizt megjárt százhalombattai vendégmunkás is. Vajon el tud-e búcsúzni apa és fia, vagy újra elnémítják őket a kibeszéletlen titkaik? Át tudják-e törni a hallgatás és elhallgatás falát? Túl tudnak-e lépni családi és generációs sérelmeiken? Lesz-e erejük felülemelkedni hibáikon – megbocsátani a másik korábbi rossz döntéseit? És persze, ki dönthet egy végakarat nélkül eltávozó temetéséről: ateista gyermeke vagy vallásos fivére?

Mezei Márkkal november 10-én 17.00 órakor találkozhatnak a Csányi5-ben. A helyszínen mindkét regényt, a 2018-ban megjelent Utolsó szombatot és a Zsidó temetést is kedvezményesen vásárolhatják meg.

Várunk mindenkit szeretettel! A belépés ingyenes.

Tovább az esemény oldalára »