Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Klezmer R’s & MediCantare Leánykar koncert

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   


Két fiatal, lendületes formáció, a MediCantare Leánykar és a Klezmer R’s együttes közös produkciójaként jött létre ez a különleges koncert, melynek első felében körbeutazhatjuk a világot a klezmer zene mentén. A jól ismert Klezmer R’s dalok ezúttal új, egyedi hangzással, a MediCantare Leánykarral együtt szólalnak meg, Rick Róbert hangszerelésében, Tőri Csaba vezénylésével.
A szünet után Forgács György, a Machol Hungaria táncosának vezetésével, igazi klezmer táncházzal zárul az este, a talpalávalót természetesen a Klezmer R’s biztosítja.

MediCantare Leánykar
Az amatőrökből álló, körülbelül 30 fős kórus 2011-ben alakult, Tőri Csaba vezetésével. Van köztük gyógytornász, szülésznő, dietetikus, ápoló, fordító tolmács, könyvtáros és a felsorolást még hosszan lehetne folytatni. Ez a sokszínűség magában hordozza az igényt és nyitottságot a változatos repertoárra, és nem utolsó sorban remek hangulatot teremt. Az énekkar rendszeresen koncertezik, tart OpenSinging-jellegű hangversenyeket, valamint minden évben lehetőséget teremtenek, hogy a vállalkozó kedvűek akár csak egy koncert erejéig csatlakozzanak hozzájuk. 2014-ben az I. Budapesti Vándor-Révész Nemzetközi Kórusversenyen ezüst diplomát szereztek. Az idén öt éves MediCantare leánykar ismét megmutatja nyitottságát, egyedülálló vállalkozásként klezmer koncertet adnak.

Klezmer R’s
A 2000-ben alakult együttes lendületes zenéje a hangszerelés sokrétűségének köszönhetően nem csak a hagyományos közép-európai, hanem az orosz, a héber, a New-Orleans-i és a modern klezmert is megismerteti a közönséggel. Ezt fontosnak tartják, hiszen minden zenei műfaj teljessége és szépsége annak gazdagságában, sokszínűségében rejlik. Több alkalommal is koncerteztek a Sziget Fesztiválon, a Budapest Plázs Nagyszínpadán, a Budapest Fringe Fesztiválon, a Zsidó Nyári Fesztiválon, és szerte az országban. 2001-ben megnyerték a Kapolcs-Művészetek Völgye tehetségkutató versenyt. A 2011-es nagy sikerű csehországi turné után a sors az ország különböző városaiba sodorta a zenekar tagjait, így több mint 200 koncert után az együttes befejezte a közös zenélést. Most egy különleges koncertre azonban ismét összeállnak, és ismét megszólalnak a jól ismert dalok.

Belépő: 1500 Ft,
Diák jegy: 1000.-
Állójegy a karzatra: 800.-

Jegyek a koncert előtt és elővételben is kaphatók a Bálint Házban.
Tovább az esemény oldalára »