Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kitaszított (Disgraced)

  Spirit Színház Árpád Fejedelem útja 3
Budapest, 1023 Magyarország
 
   


A Korán valóban egy „hosszú gyűlölet-levél” az emberiségnek címezve?  Mennyire váltak iszlámofóbokká a nyugati társadalmak 2001. szeptember  11.-e óta?  Az egyre gyorsabban sodró párbeszédek azt mutatják be, hogy milyen sérülékeny azoknak az önképe, akik az egyik világba és kultúrába születtek,  de egy másikban kötelezték el magukat.

Négy különböző háttérrel rendelkező ember egy közös vacsorán vesz részt.  A hangulat gyorsan felforrósodik, egy pillanat alatt az identitáspolitika „puskaporos  hordóján” egyensúlyozunk. A két házigazda: Amir Kapoor, az amerikai születésű  pakisztáni gyökerű ingatlan fúziókkal és felvásárlásokkal foglalkozó jól menő ügyvéd és felesége Emily, a tehetséges festő, aki művészetében iszlám témákra összpontosít.  Emily múzsája és modellje; saját férje. Amir, korábban karriere érdekében félretette muszlin örökségét, a ”nagy amerikai álomban” él. Megjelenik Abe, Amir ’asszimilált’
unokaöccse, aki aggodalmát fejezi ki a helyi imám letartóztatásával kapcsolatban.  Amir megkérdőjelezi, hogy vallási üldöztetés-e, az, hogy az imámot a terrorista csoportok támogatási díjának hűtlen kezelése miatt börtönözték be.  A vita a vacsorán hág a tetőfokára, ahol egy afroamerikai munkatárs, Jory és férje  Isaac, Emily zsidó származású managere is részt vesz. Így a téma megkerülhetetlenül a vallás lesz. Ki mit gondol a saját és a másik hitéről?

A(z) Spirit Színház előadása

Tovább az esemény oldalára »