Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kilencgyerekes család maradt hirtelen anya nélkül! – GYŰJTÉS!

  Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház Jurányi utca 1
Budapest, 1027 Magyarország
 

Hajdúdorogon kilenc gyermek vesztette el édesanyját, a legkisebb közülük alig több, mint kéthónapos. A Kibic Szövetség gyűjtést szervez a család megsegítésére, és kéri mind a zsidó közösség tagjait, mind a szervezeteket, hogy lehetőségükhöz mérten segítsenek!

László és Ágnes legkisebb fia egészségesen született, és az asszony is jó állapotban távozott a kórházból. Nemsokára azonban tragédia következett be: feleségét egyik reggel halva találta az ágyban férje. Az ok: tüdőembólia. Álmában halt meg, négyéves kisfia a mellkasán feküdt… Mint később kiderült, szívkoszorúér szűkülete is volt.

A család most, az anya halálával a kétségbeesésen és mély gyászon túl, még nehezebb anyagi helyzetbe is került. László lovakkal foglalkozott, abból volt gyűjtött pénzük, amit azonban a temetés költségei mind elvittek.

A problémák égetőek. László gyakorlatilag az összes bevételüket ételre és megélhetésre fordítja. – Még soha nem volt olyan, hogy ne tudjak valamelyik gyerekemnek egy szál virágot vagy ajándékot adni a születésnapjára, vagy névnapjára – most ez is eljött. Facsarodik a szívem, mert szeretném a szomorúságukat enyhíteni, elterelni a figyelmüket. Nagyon sok mindenre szükségünk volna, de az ételre kell most a pénz – mondja.

A hajdúdorogi család rendkívül szegény körülmények között él, ezért aki szeretne nekik segíteni, szinte bármivel megteheti. László elmondása szerint ruhára nem jut, játékot pedig – a gyerekek bármennyire is szeretnék – nagyon ritkán tud venni nekik. Az automata mosógépük jelenleg szerelőnél van, most a régi keverőtárcsásat használják, kölcsönbe kaptak hozzá egy centrifugát. A gáztűzhelyükön már csak egyetlen égő üzemel. A fürdőszobájuk is nagyon régi, több szaniter is elrepedt, ráférne a felújítás. Ami pedig jelenleg a legsürgetőbb probléma, hogy a házuk mellett van egy 25 méteres nyárfa, ami gyakorlatilag életveszélyes, ki kellene vágni.

Adományokat a Jurányi Inkubátorházban a Gólem Színháznál, illetve a Jurányi portáján lehet leadni a Gólem Színház nevére június 15-től 22-ig, 8 és 16 óra között!

Konkrét segítség lehet:

– Milumil Pronatura tápszer
– tartós élelmiszerek
– játékok (társasjáték, tricikli, homokozókészlet, könyvek)
– ruhák, cipők

(17 éves lány: L – XL

15 éves lány: M – L

13 éves fiú: 146-os gyerekméret

8 éves lány: 116-os gyerekméret, 58-as pulóverméret

7 éves fiú: 116-os gyerekméret, X135-ös nadrágméret

6 éves lány: 122-es gyerekméret, 104-es nadrág

4 éves fiú: 122-es

2 éves lány: 09S-es méret

2 hónapos fiú: 62 cm)

– gáztűzhely
– mosógép

Forrás: civishír.hu