Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Ki vonul a végén? – A nagy családi széderjáték

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

Idén egy óriási társasjátékra hívunk a széderestén, lehetsz kék vagy piros, esetleg sárga bábuval, a cél mindenképpen az, hogy kivonuljunk Egyiptomból. Ehhez nem kell mást tenned, mint dobni a sorskockával és követni Mózes utasításait. A játékszabály megtalálható a szabálykönyvben (Hágádá címmel keressétek). Eljutunk-e együtt a célba? Utolér-e bennünket a fáraó vagy sikerül kicselezni? Izgalmak, tréfakártyák, elrejtett afikoman, a négy gyerek csínytevései nehezítik majd utunkat, de ha ügyesen együttműködünk, követjük a hágádá játékszabályait és jó maceszkártyákat húzunk, akkor biztos beérünk a célba és még meg is vacsorázhatunk egy jót.

A szédert óvodás és kisiskolás gyerekeknek ajánljuk.

Házigazdáink: Fritz Zsuzsa (Frici), Forgách György (Ubul)
Helyszín: Bálint Ház nagyterme
Kapunyitás: április 23. kedd 17:00
Kezdés: április 23. kedd 17:30

A széderre április 21. vasárnap 20:00-ig lehet jegyet váltani.

A három fogásos menü (leves, főétel, desszert) kóser húsos illetve vegetáriánus ételekből áll, természetesen a szédertál hozzávalói és a pászka. Lehet, hogy a macesz a sanyarúság kenyere, de ezt a szédermenüt mindenki élvezni fogja!

További részletek és jegyvásárlás: balinthaz.hu/shop/events/ki-vonul-a-vegen?fbclid=IwAR08pY-tEpDQ0OxtlBjPFaxW2iuDRrGe8_EQEVtw6zwd3VevhskIvv-zEBQ

Többet akarsz tudni az ünnepről? www.peszah.balinthaz.hu

🌎 This year, we invite you to a giant board game on the Seder night. You can be blue, red, or maybe yellow pawn, but the goal is definitely to exit Egypt. All you need to do is roll the dice and follow Moses’ instructions. The rules of the game can be found in the rulebook (look for Haggadah). Will we reach the goal together? Will Pharaoh catch up with us or will we manage to outsmart him? Excitements, prank cards, hidden afikoman, and the mischief of the four children will make our journey difficult, but if we cooperate skillfully, follow the rules of the Haggadah game, and draw good mischief cards, then we will surely reach the goal and even enjoy a good dinner.

The Seder is recommended for preschool and elementary school children.

Tickets for the Seder can be purchased until Thursday, April 18th, 4:00 PM.

The three-course menu (soup, main course, dessert) consists of kosher meat and vegetarian dishes, including the ingredients for the Seder plate and the matzo. Matzo may be the bread of affliction, but everyone will enjoy this Seder menu!

Tovább az esemény oldalára »