Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kézdy György díjak átadása, Embermentők emlékmű avatàsa!

 
   

Kedves Barátaink!

Az idei év sajnos nagyon sok dologban megakadályozott minket, és nem tudtuk hallatni magunkat úgy, ahogy ezt megszokhattátok már tőlünk.
Nem tudtunk veletek együtt felvonulni Budapest utcáin és nem tudtunk részt venni sem a lengyelországi, sem az izraeli meneteken, mert a pándémia egyszerűen eltörölte ezeket a szívünkhöz és felvállalt küldetésünköz olyan közel álló projektjeinket.

Sajnos ennek, így az év vége fele sincs még mindig vége, és nem tehetünk máshogyan a hagyományos év végi nagy rendezvényünkkel sem. Így a 2020. évi Kezdy György díjátadó eseményünket is csak online tudjuk majd közvetíteni Nektek. Amit viszont megígérhetünk idén is, hogy alapítványunk e különleges elismerését az idén is 3 csodálatos és az élet több területén már elismert és teljesített személy kapja, akik azért természetesen személyesen lesznek jelen a díjátadón.

És nincs még vége a pozitív híreknek!:-)

A díjátadóval egyidőben avatjuk fel alapítványunk második köztéri szobrát a Fővárosban, amely az Igaz Emberek, az embermentők Tiszteletére állít emléket, és Kelemen Zénó szobrászművész alkotása.

Ami a szobor formáján kívüli különlegessége még, hogy egy igazán méltó helyen lesz megtalálható. A XIII. Kerület Önkormányzatának köszönhetően, a Pozsonyi út 58 szám alatt található Református egyház Közösség templomának Duna felőli oldalánál helyezzük ki.

Amennyiben arra jártok valamikor, érdemes személyesen is megnézni ezt az emlékművet: segítségével arra szeretnénk felhívni a figyelmet, hogy bármilyen nagy veszélyben is voltak azok az emberek, akik az üldözöttek életét mentették, mégis megtették. Emberek tudtak maradni az embertelenség idejében is, ezzel kockáztatva maguk de sokszor még sajnos saját családjuk életét is.

Az áldozatok emléke mellett az Ő emlékük is legyen áldott és példamutató a jövő nemzedékei számára!

Kedves Barátaink!

Szeretettel invitálunk és várunk titeket: 2020. november 29-én délután 15.00-tól az online térben a Facebook oldalunkon, és természetesen azelőtt lévő napokban még fogunk jelentkezni egy-egy emlékeztető levéllel, bejegyzéssel.

Mindenki nagyon vigyázzon magára és családjára!

Az Élet Menete csapata

Tovább az esemény oldalára »