Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kevin Chen zongoraestje

  Zeneakadémia Liszt Ferenc tér 8
Budapest, 1061 Magyarország
   


A Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny 2021. évi győztesének koncertje

Mendelssohn: B-dúr prelúdium és fúga, op. 35/6; Variations sérieuses, op. 54, Beethoven: A-dúr zongoraszonáta, op. 101 ***
Vecsey–Cziffra: Valse triste, Brahms–Cziffra: 5. magyar tánc
Liszt: 2. (h-moll) ballada; Két csárdás; Norma-parafrázis

A mindössze tizennyolc éves kanadai művész, akit szülővárosában csak úgy emelgetnek, hogy a „calgaryi zongora csoda”, üstökösként ragyog a fiatal komolyzenei tehetségek között. A világ legrangosabb nemzetközi zongoraversenyein bizonyította már tehetségét: diadalmaskodott a tel-avivi Rubinstein-versenyen, a Genfi Nemzetközi Zongoraversenyen, valamint az egyesült államokbeli Hilton Head Versenyt is megnyerte.

Chen neve hazánkban is ismert: a 2021-ben megrendezett budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi Zongoraverseny győztese és különdíjasa. A Cziffra György-emlékévvel közösen megrendezett versenyen ugyanis a legjobb Cziffra-átirat előadásért járó különdíj is az övé lett.

Zeneakadémiai koncertjén színes programjával újra lenyűgözni készül a magyar közönséget. Az est első felében két ¬Mendelssohn-mű mellett egy Beethoven-¬szonáta is megszólal, utána pedig a Cziffra-átiratoké és a romantikus stílus atyjának számító Liszt darabjaié lesz a főszerep.
A koncert előtt, 18.15-től Ráhangoló címmel zenetörténeti előadást hallhatnak az érdeklődők az este során elhangzó művekről.

Tovább az esemény oldalára »