Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Keset

 

A Keset héber szó, jelentése szivárvány. A Limmud-Keset Fesztivál szervezői azért választották ezt az elnevezést, mert jól szimbolizálja az általa kínált programok sokszínűségét, és mert a könnyen kiejthető héber szavak egyike.

A Limmud-Keset egy háromnapos zsidó közösségi és kulturális fesztivál, amely másodszorra kerül megrendezésre Budapesten. Tanulást és szórakozást, találkozást régi barátokkal és ismerkedést kínál különleges környezetben a Római Parton.

Néhány évvel ezelõtt az angliai Limmud példáját alapul véve magánszemélyek kezdeményezésére létrejött egy kis csapat, amely kidolgozta a program küldetését, kereteit. Idővel néhányan csatlakoztak a csoporthoz, és velük kialakultak a különböző témasávok, amelyek programjának összeállításán párokban dolgoznak a felelősök.

A résztvevõk a Limmud-Keset mindhárom napján négy különböző programsávból választhatnak kedvükre való elfoglaltságot. A tavaly sikeresen bemutatott négy témakör: Kultúra, Közösség, Kreatív Energia és Tradíció idén is visszatérnek. Ráadásul két új elemmel bővül a repertoár, újdonság az Agóra, ahol a résztvevõk kapnak időt egy-egy elõadás, foglalkozás megtartására, és az is, hogy számos előadást angolul kínálnak a szervezõk.

JEvents Android JEvents IOS