Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Keresztény-zsidó párbeszéd a menekültválságról

  Goldmark Terem Wesselényi utca 7
Budapest, Magyarország
   

A váci püspök, a lelkésznő és a főrabbi a menekültválságról – meghívó beszélgetésre

A Magyarországi Zsidó Hitközségek Szövetsége tisztelettel meghív minden érdeklődőt a „Olyan volt az Úr, mint az ellenség” címmel rendezendő felekezeti párbeszédre a közel-keleten kialakult háborús konfliktusokról, 2017. október 10. (kedd), 18:00 órára a Mazsihisz székházának dísztermébe. Pontos cím: Budapest VII. ker., Wesselényi u. 7.).

Az eseményre kérjük, hogy az [email protected] e-mail címen regisztráljon.

A beszélgetés címe a hagyományosan Jeremiás prófétának tulajdonított Siralmak bibliai könyvéből idéz, amely a háborús pusztítást írja le: „Olyan volt az Úr, mint az ellenség”.

Beer Miklós váci püspök, Bolba Márta evangélikus lelkész és Darvas István főrabbi vesz részt a beszélgetésen, amelyet Élő Anita újságíró, a Heti Válasz munkatársa vezet majd.

A Sátrak Ünnepén, amikor a zsidó nép pusztai vándorlására emlékezünk, beszélnünk kell és beszélni fogunk a közel-keleti háborús konfliktusok nyomán előállt, rendkívül összetett és szívszorító válsághelyzetről. Arról, hogy mit mond nekünk minderről közös kinyilatkoztatásunk, a Szentírás, mire hívnak közös hagyományaink.

Várjuk Önöket erre a fájdalmasan aktuális tárgyú felekezetközi beszélgetésre.

Tovább az esemény oldalára »