Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kehilot – zsidó közösségi program

   

– Ha mindig is szerettél volna aktív tagja lenni egy zsidó közösségnek, ahol számíthatsz másokra és ők is számíthatnak rád, de eddig még nem találtad meg…
– Ha akarnál többet tanulni a zsidó vallásról és tradíciókról, de többre vágysz, mint egy teremben ülni és előadásokat hallgatni…
– Ha szívesen elmélyednél a saját zsidó múltadban és megerősítenéd identitásod, de eddig erre nem álltál készen…
… akkor jelentkezz a Kehilot programba, ahol egy éven keresztül 10 fiatal felnőtt tanul, tesz és formál olyan zsidó közösségért, ahol jól érzi magát.
Az egy év alatt a csoport tagjai, a szokásos passzív szemlélőből a közösség aktív részeseivé válnak, miközben olyan tudását kapnak, melyet a későbbiekben is használhatnak. A program ideje alatt a rendszeres találkozásokon kívül több kisebb utazást tervezünk, melyek során különböző közösségekkel és problémakezelési módszerrel ismerkednek meg a résztvevők. A program részét képezi továbbá egy amerikai utazás, mely során elsősorban a pozitív zsidó identitásformálásra helyezzük a hangsúlyt.
Mikor?

  1. augusztus 27. és 2019. szeptember 1. között, a zsidó ünnepeken kívül, előre, közösen egyeztetett időpontokban.

Hol?
Minél több helyen, több városban és országban, de a központja a hamarosan megnyíló budavári zsinagóga lesz.
Kiknek?
20 és 28 év közötti 10 zsidó fiatal részére.
Mennyi?
A program jelentős részét az EMIH finanszírozza, viszont hiszünk abban, hogy a program sikeréhez hozzájárul az egyéni felelősségvállalás is, ezért a csoport tagjaitól szimbolikus, három részletben fizetendő részvételi díjat, 60.000 Ft-ot kérünk. A díj szociális helyzet alapján mérsékelhető.
 
Jelentkezési határidő: 2018. augusztus 10.
[email protected]
06 70 778 5050
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS