Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Kedves Én! – II. világháborús kamasznaplók • A KV Társulat előadása

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   

„…Annyi bizonyos, hogy szörnyű, rendkívüli és történelmi napokat élünk. Kedden teljesen megszűnt az elsötétítés és a légvédelmi készültség. Szerdán rettenetes számtandolgozat volt. Csütörtökön kiosztották a füzeteket és be lehetett fejezni. De én egy tökéletes tökkelütött vagyok. Este hívatlan vendégünk érkezett. Kardos, az osztályfőnök. Egy hétre eltiltottak a naplóírástól…”

Az előadást Kunt Gergely nagysikerű Kamasztükrök c. műve inspirálta, amely kamaszok naplóin keresztül mutatja be a magyar történelem egyik legellentmondásosabb és legtragikusabb időszakát. Az előadásban 5 kamasz szemszögén keresztül kapunk rendkívül érzékeny és személyes képet az 1939 és 1945 közötti évekről. A magyar történelem tizenéves fiatalok hangján szólal meg; a legszemélyesebb és legintimebb bejegyzéseken keresztül tárul fel egy olyan világ, amelyet a legalaposabb történelemkönyvek sem tudnak igazán megmutatni. Tizenéves naplóíróink hétköznapi hősök; életük olykor banális, egyszerű emberi pillanatait, eseményeit a világégés drámája helyezi különös fénytörésbe.

Az előadásban korabeli sanzonok, katonadalok, népdalok, magyar nóták szólalnak majd meg élőzenei kísérettel.
👏Utána közönségtalálkozó az alkotókkal! 👏

Szereplők: Barna Lilla, Kovács Domokos, Száger Zsuzsanna, Terhes Sándor, Urbanovits Krisztina
Rendező: Szenteczki Zita
Dramaturg: Enyedi Éva
Látvány: Juhász Nóra
Zene: Pálos Péter
Produkciós Asszisztens: Cseh Adrienn

Belépő: 3900 Ft
Jegyvásárlás: balinthaz.hu/shop/events/kedves-en-ii-vilaghaborus-kamasznaplok-2024-01-30

90 perc szünet nélkül.

A jegyek nem helyre szólnak, a nézők érkezési sorrendben tudják elfoglalni a helyüket.

🌎 Dear me! Teenage diaries from World War II.
An extremely sensitive and personal view of the years between 1939 and 1945 through the perspectives of five teenagers. Hungarian history is spoken through the voices of young people, revealing a world that even the most thorough history books cannot truly show. Our teenage diary writers are everyday heroes; the drama of the world war puts the banal, simple human moments and events of their lives in a special light.

Tovább az esemény oldalára »