Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Joszip Vasszer (ISR) festőművész kiállítása

  Szegedi Zsinagóga Jósika u. 10.
Szeged, 6722 Magyarország
   


A kiállítás 2016. június 30-ig tekinthető meg a zsinagóga nyitva tartási idejében.
Minden érdeklődőt szeretettel várunk!

Joszip Vasszer Ungváron született 1974-ben. Fiatalon, a szüleivel Izraelbe emigrált, később, immár egyedül Amerikába költözött. 2001 óta el Magyarországon. Még Ungváron, Bakonyi Zoltánnal, az Ukrajna Kiváló tanítójánál kezdett el festeni. 1992-ben, Kaliforniában megnyert egy, a fiatal művészek számára kiírt jelentős versenyt, minek eredményeképpen felvételt nyert a Los Angeles-i Calarts-ba, az Egyesült Államok egyik legjobb művészeti – felsőoktatási intézményébe. Részt vett számos kaliforniai es New York-i kiállításon. Első magyarországi kiállítására 2016. áprilisában került sor az Ukrán Kulturális Központban, Budapesten.

A kiállításon különböző alkotói korszakaiban készült művek láthatók. Vannak köztük vázlatok és régi, ceruzával rajzolt tájképek. Egyes képei az impresszionizmus jegyében születtek, de szerepelnek a tárlaton tájképek, a borkultúrához kötődő vásznak, és két, a holokausztra emlékeztető festmény. Az egyik az absztrakt Holokauszt, a másik pedig Az ungvári zsinagóga.
A művész régóta kötődik a borkultúrához. Az Egyesült Államokban töltött évek alatt, borkereskedőként a legjobb borok forgalmazásával foglalkozott, járt a termőhelyeken, a világ számos vidékének borait megkóstolta. Mostanában gyűjti a borokat. Különös izgalommal tölti el, amikor belép egy borpincébe, vagy amikor látja a tőkéken a bő termést. A szőlészethez és a borászathoz kötődő képeivel szeretné kifejezésre juttatni az irántuk érzett szeretetét az emberekkel is megszerettetni a borászat világát. A mostani kiállításon több ilyen képe is szerepel, amelyek bemutatják a borkészítés folyamatát, az iddogálást, a borvidékeket és a nedű érését.
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS