Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Jobboldal és zsidóság

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 

A jobboldal és a zsidóság traumatizált kapcsolatáról lesz szó György Péter és Schönberger Ádám Zombi zsidók című sorozatának 2. részében.  Hogy lehet ma valaki jobboldali és zsidó és egyáltalán milyen gesztusok nehezítik meg az ilyen típusú identitás kibontakozását? Vendégek: Seres László újságíró és Visky András drámaíró.

A jobboldal és a zsidóság traumatizált kapcsolatáról beszélgetünk nemzeti és magán mitológiák segítségével. Hogy lehet ma valaki jobboldali és zsidó és egyáltalán milyen gesztusok nehezítik meg az ilyen típusú identitás kibontakozását. Mit gondolunk hazáról és nemzetről ha az “hatalmon” vagy éppen “ellenzékben” van.

Vendégek: Seres László újságíró és Visky András drámaíró
Melyik oldalon áll a zsidóság? Beszélgetéssorozat a zsidó identitás(ok) aktuális kérdéseiről György Péterrel és Schönberger Ádámmal

zombi kibic

“A helyzet világos. A modern Magyarország elitje az elmúlt évtizedben némán nézte végig, hogy mi történt a cigányokkal, s ahhoz igazán nem volt komoly szava. Ami azt illeti, sokan hallgattak azok közül is, akik most zsidók lettek. Most a zsidókon van a sor, a kormány teremtményein, ezen a zombiközösségen, amelyet a megvetés, a történelmi hazugság, a magyarság evidenciájának a kétségbe vonása hozott létre. A politikai pártokkal nincs miért beszélni, s nincs okunk arra, hogy az almafa alatt könyörögjünk, hogy körtét teremjen.”

György Péter vitainditó cikke (Magyar Narancs, 2014. január 22.)

 Jegy


Belépő: 800 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 600 Ft; Nyugdijas és felsőokatatási diákigazolvánnyal: 600 Ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.

Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen.