Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

j(A)zz! | Mario Rom’s Interzone (A)

  BMC – Budapest Music Center Mátyás u. 8
Budapest, 1093 Magyarország
   

A híres New York-i Rochester Jazz fesztiválon adott koncertjüket követően a fesztivál fő kritikusa így írt róluk: „egyszerűen az egyik legszórakoztatóbb és legsziporkázóbb fellépő az idei fesztiválon. Még soha és sehol nem hallottam zenekart, akinek ilyen komoly érzéke lett volna a játékhoz.” Egy ilyen reakció az amerikai sajtó részéről aligha magától értetődő egy osztrák zenekar esetében, amelynek átlagéletkora 30 év alatti; de tény, hogy a Mario Rom, Lukas Kranzelbinder és Herbert Pirker alkotta trió a kritikusok és a média részéről nagyon rövid idő alatt világszerte igen komoly figyelmet érdemelt ki. A szokatlan hangszer-összeállítású csapat (trombita, nagybőgő és dob) bebizonyította, hogy képes „a virtuozitást és a humort szórakoztató egységgé formálni” (Frankfurter Allgemeine Zeitung) és a „azt a benyomást kelteni, mintha négy, öt, vagy még több zenész” alkotná a zenekart (Jazzthing).

Egy dolgot szögezzünk le azonnal: az INTERZONE jazzt játszik. Valódi jazzt. Mindamellett mottójuk, hogy „mindent szabad”, ahogy ezt a 2015-ben megjelent Everything is Permitted lemezük is magabiztosan hirdeti. Az elmúlt években ezzel az attitűddel járták körbe a világot, s mutatták be az albumot Európában (így az Opus Jazz Clubban is 2016 októberében), Mexikóban, Kínában, Izraelben és az Egyesült Államokban. A német Jazzpodium Mario Romról, mint abszolút felfedezésről írt, az InMusic szerint a zenekar meglepő játékosságát szinte lehetetlen felülmúlni, és a Die Zeit úgy jellemezte őket, mint három fiatal rebellist, akik mindenre képesek. Nos, ha ezek a vélemények egy túlzásnak tűnnének, mit szóljunk akkor a Passauer Presse reakciójához a 2014-es INNtöne fesztiválon adott koncertjükről: „tökéletes összjátékuk olyan vitalitást sugároz, hogy a közönség addig követeli a ráadásokat tőlük, míg ki nem merítik teljes repertoárjukat. Alighanem így kezdődik a halhatatlanság”.

Alighanem megbocsátható, ha a csapat ilyen túlzó állítások hallatán úgy érzi, hogy igen magas elvárásoknak kell megfelelnie. Való igaz, ez a három zenész olyan intenzitással játszik, mintha minden este az életük forogna kockán – kérdezzünk csak meg bárkit, aki 2014-ben vagy 2016-ban hallotta őket az Opusban. Ebben a szellemben készítették el legfrissebb anyagukat, mely Truth Is Simple To Consume címmel 2017 nyarán jelent meg. Nincs más dolgunk, mint hátradőlni és élvezni, hogy új lemezének bemutató turnéja során az INTERZONE ismét ellátogat Budapestre. Lépjünk be a Köztes Zónába – nem fogjuk megbánni.

Közreműködik:

Mario Rom – trombita
Lukas Kranzelbinder – nagybőgő
Herbert Pirker – dob

Kérjük Önöket, hogy az Opus Jazz Clubba váltott jegy mellé ne felejtsenek el asztalt foglalni!
Asztalt jeggyel, internetes jegyváltás esetén utalványazonosítóval rendelkező vendégeinknek tudunk foglalni.
Az asztalfoglalásokat legkésőbb 20 óráig tudjuk fenntartani!
Közvetlenül koncertkezdés előtt történő jegyvásárlásnál vendégeink a meglévő asztalokat érkezési sorrendben foglalhatják el.

Telefon
+36 1 216 7894

Tovább az esemény oldalára »