Események betöltése

« Összes Események

JAJ, ISTENEM!

  Gólem Központ Csányi u. 3
Budapest, 1077 Magyarország
   

Jaj, Istenem!
2024.05.29. | 19:00

“Istenem, maga nem halt meg…csak nagyon beteg.”

Ez a hivatalos diagnózisa?- kérdez vissza a kanapén ülő Isten az őt megvizsgáló pszichológustól. Anat Gov izraeli szerző isteni komédiájában azonban nem az a legmeghökkentőbb, hogy a mindenható jön el látogatóba, hanem az, hogy egyáltalán nem szimpatikus.

Vajon trükkök vagy csodák történnek a rendkívüli terápia alatt, ahol egy elégedetlen páciens (aki pont az Örökkévaló) és egy tanulási problémákra szakosodott pszichológus beszélget? Meg lehet-e oldani egy kezelés (felvonás) alatt, ami tönkrement az utóbbi párezer évben?

Ebben az egyedi hangvételű, különös alapszituációt felhasználó színdarabban egyszerre nevethetjük ki magunkat és a (jó?)Istent is… már aki ki meri nevetni.

A földre látogató égi tünemény azzal a szándékkal érkezik a kezelésre, hogy rendbe tegye az “életét” – de hogy miért pont most, és miért pont ide érkezik, és, hogy sikerül-e meggyógyulnia… jaj, Istenem, ezt még nem áruljuk el. Hiszen első a diszkréció: a pszichológust köti a pszichológusi eskü… Bár, kire esküdött fel? Istenre?

Játsszák:
Ella: Gryllus Dorka
Isten: Kálid Artúr
Lior: Kelemen Márton

A stáb:
Dramaturg: Németh Virág
Díszlet- és jelmeztervező: Gyarmati Dóra
Műszaki vezető: Nádasi Iván
Produkciós vezető: Marcsa Barbara
A rendező munkatársa: Kóti Eszter
Rendező: Borgula András

A Gólem Színház és a Pesti Est előadása
Az előadás hossza: 1 óra 30 perc, szünet nélkül

Jegyek kaphatók:
golemkozpont.jegyx1.hu/eloadas/1922/jaj-istenem

Tovább az esemény oldalára »