Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

IZRAEL NAGY PILLANATAI című magyar nyelvű virtuális Yitzhak Rabin múzeumlátogatásra

   

Rabin élete egybeforrott Izrael Állam létrejöttének és létének történetével. Katonaként, majd vezérkari főnökként,diplomataként,két ízben pedig miniszterelnökként szolgálta hazáját. Ám nemcsak élete, hanem erőszakos halála is alkalmat ad arra,hogy az izraeli történelem bonyolult szövetét felfejtsük, s a mába nyúló politikai-társadalmi kérdéseket körbe járjuk.

A tárlatvezetésben segítségünkre lesz Toronyi Zsuzsa, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatója, akinek ezúton is köszönjük szíves közreműködését.

Az április három olyan nehézfajsúlyú ünnepet hordoz, amely Izrael és a zsidó nép léte és megmaradása körül forog.

A Jom Hashoa az izraeliek számára a Holokauszt Emléknapja, a Jom Hazikaron az izraeli háborúkban elesett katonák és a terrorcselekményekben meghalt áldozatok napja, míg a Jom Haatzmaut Izrael függetlenségének a napja.

Aki vett már részt ezeken az egymásra épülő emlékező ünnepségeken, soha többé nem tud közömbös maradni Izrael iránt!

A Rabin Múzeum látogatása szervesen illeszkedik az izraeli kegyeleti naptárba.

Kedves Barátaink! A Keren Hayesod Női Divízió tavaly meghirdette a magányos katonáknak szánt gyűjtőmunkát,melyet ez évben is folytatunk. Tudjuk,hogy Nektek is sokkal nehezebb az élet,mint a covid előtt volt. Kérünk, gondoljatok a frissen alijázott, a helyi polgári életet még alig ismerő fiatal bevándorló katonákra,akik Izraelben család,lakás nélkül igyekeznek mihamarabb az izraeli társadalom hasznos tagjaivá válni a járvány veszély ellenére is.

Kérünk, segítsétek a magányos katonákat,akik nemcsak Izrael fizikai határait, de a világ zsidóságát,a mi nyugalmunkat és magát a nyugati civilizációt is védik a Közel-Keleten!

Végül, kérünk,ez évben is támogassátok a Szenes Hanna Emlékközpont felújítását,mert a mi unokáinknak is szükségük lesz példaképekre!

Köszönjük szépen eddigi adományaitokat. Reméljük,a Rabin Múzeum bemutatásával hasznos kikapcsolódást szereztünk!Várjuk visszajelzéseiteket és nagylelkű adományaitokat.

Tovább az esemény oldalára »