Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Izrael: A „start-up nation" megteremtése és megújítása

  Izraeli Kulturális Intézet Paulay Ede utca 1
Budapest, 1061 Magyarország
   

A „start-up nation” egy szinte egyedülálló izraeli modell, amely nagyban hozzájárul Izrael gazdaságához és jólétéhez, egyben büszkeség forrását is jelenti az izraelieknek és zsidóknak világszerte. Roy Keidar előadása annak okairól, hogy Izrael miért tudott start-up nemzetté válni, és hogyan tudja az ország folyamatosan megújítania magát.

Az elmúlt három évtizedben Izrael egy sajátos modellt alakított ki, az úgynevezett „start-up nation”-t, aminek köszönhetően start-up-ok ezrei és számtalan multinacionális cég virul az országban, amely jelenség a világon – a Szilikon-völgyet leszámítva – egyedülálló. Ez a modell nagyban hozzájárul Izrael gazdaságához és jólétéhez, egyben büszkeség forrását is jelenti az izraelieknek és zsidóknak világszerte.

Izrael innovációs képessége több okból eredeztethető, de mindenképpen ez biztosítja vezető pozícióját az eljövendő években. A világban jelentős változások vannak folyamatban, amelyek újabb kihívásokat hoznak: a multinacionális cégek dominanciája, a globális verseny, a nemzetközi verseny a tehetségekért – ezek mind fenyegetést jelentenek a jelen modell fenntarthatóságának szempontjából.

Annak érdekében, hogy Izrael megtartsa a világszinten vezető pozícióját, alkalmazkodnia kell a megjelenő trendekhez, és meg kell újítania létező „start-up nation” modelljét, ezáltal biztosítva sikerét a jövőben is.

Roy Keidar a Reut Mountain Movers vezérigazgatója, valamint a XLN (Cross-Lab-Network) társalapítója és vezérigazgatója egyben. Diplomáit a Jeruzsálemi Héber Egyetemen és a Harvardon szerezte.

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS