Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Isztambul-Tel Aviv Expressz

  ELLÁTÓház Dob utca 19
Budapest, 1074 Magyarország
   


Két ország zenéje és ételei találkoznak egy estén!

A zene, a finom ételek, és a sorsközösség összehozza az embereket – bár manapság Törökország és Izrael nem ápolnak épp világraszóló barátságot, a két ország polgáraiban, konyhájában, kultúrájában sokkal több közös van, mint sokan gondolnák. Tudtad, hogy Isztambul Karaköy negyede a “karaites” török zsidó közösségről kapta a nevét, melynek tagjai csak néhány évtizeddel ezelőtt menekültek külföldre? És azt, hogy a legendás Fatih városrészhez közel színes házacskáival és ősi zsinagógáival hívogat Balat, az egykori zsidó negyed?

A Nar Gourmet és Nimi and Kristóf’s Kitchen egy generációkon és családi recepteken átívelő workshopra és kóstolóra invitál mindenkit, aki hisz benne: a béke a tányérunkon is kezdődhet. Nimi és Kristóf mercimek çorbası-t, azaz sárgalencse levest, és piyazt – koktélparadicsommal, korianderrel készülő babos egytálételt – készítenek élő workshopon, a közönség előtt, Ági pedig mini lahmacunnal, azaz mini vegán török pizzával, és kısırrel, gránátalmás bulgursalátával egészíti majd ki a kóstolótálakat.

Mindemellett mesélünk a kultúráink keveredéséről, a török és izraeli élet és ételstílus iránti szenvedélyünkről, és az esemény személyes vonatkozásáról is: Nimrod édesapja, Ezra Dagan Isztambul városában született, és mielőtt Tel Avivba emigrált volna, Dagan-család nemzedékek nőttek fel és éltek Törökországban.

Ezen az estén Arif Erdem Ocak gitárvirtuóz török, Kardos Dani Magyar Borival pedig izraeli dallamokkal kápráztatnak majd el titeket! Magyar Bori énekesnő és Kardos Dániel gitáros duója már több éve ad bensőséges hangulatú koncerteket. A friss, kísérletező szemléletmódot képviselő jazz formáció hangzásvilágát az alternatív, pop és világzenei dallamok ízesítik meg, repertoárjukban a klasszikus jazz standardek feldolgozásai mellett saját szerzeményeket is hallhat a közönség. Ezen az estén pedig tematikusan, modern és hagyomànyos izraeli dalokat fognak előadni.

A koncertre és a workshopra a belépő: 2500 Ft
Ha megkóstolnád Kristófék és Ági ételeit, a kombinált belépő ára: 5000 Ft
Regisztráció: [email protected]
Regisztrációs határidő: 2020.08.22.

Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS