Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Irodalomról Másképpen – Mai zsidó költők – Vendég: Schein Gábor

   


Ágnes Gergely, Mezei András, Székely Magda, Beney Zsuzsa, Géza Röhrig költészetének bemutatása.

Házigazda:
Havas Judit előadóművész 2003-ban az ELTE Irodalomtörténeti Intézetében szerzett PhD fokozatot. Irodalomtörténészként rendszeresen részt vesz hazai és külföldi konferenciákon, irodalmi esteken itthon és Franciaországban, Romániában, Izraelben, Németországban, Kanadában, az Egyesült Államokban, Dél-Amerikában.
A Petőfi Irodalmi Múzeumban évtizedek óta szerkeszt irodalmi esteket, az Ady Múzeumban Versmondó Szalont vezet versszeretők számára s ‘az én Adym’ sorozatába irodalmárokat, színészeket hív meg, hogy újra és újra tematizálhassák a költőt.
A Szilágyi Erzsébet Gimnáziumban Federico García Lorca nevét viselő osztályba járt, így a spanyol- és latin-amerikai irodalommal is már korán megismerkedett. Az ELTE Balassi Bálint Szavalókörében vált előadóművésszé. Az embernek fia címmel 1977-ben tartotta az első önálló estjét az Egyetemi Színpadon. A műsorban García Lorcától a Nobel-díjas Octavio Pazig spanyol, mexikói, chilei alkotóktól egyaránt szerepeltek művek. Nagy László, az ősz hajú költőfejedelem rajzzal köszönte meg az estet.

„Egy irodalmi est során az előadóművésznek testben és lélekben egyaránt jelen kell lennie ahhoz, hogy a nézők megélhessék a költészet varázsát.”
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS