Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hohmecolás Dési Jánossal Vendégei: Kéri László és Petschnig Mária Zita

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
 

Téma: Napjaink „forradalmi” átalakulásai.

Dési János újságíró, rádiós és televíziós műsorvezető szeretettel vár minden érdeklődőt vitaest sorozatának következő izgalmas beszélgetésére.

Kéri László politológus:

1975-ben végzett az ELTE jogi karán, ahol tanított is 1984-ig, közben elvégezte a filozófia kiegészítő-szakot, majd a szociológia szakosítót. 1982-től félállásban, majd 1984-től főállásban kutatóként vett részt a Társadalomtudományi – későbbi nevén Politikatudományi – Intézet munkájában. Egészen 2011-ig, amikor az új vezetés már nem tartott igényt a munkájára. Időközben, 1993-tól oktatott a Színház- és Filmművészeti Egyetemen tévérendező-szerkesztő és filmrendező osztályokat, egészen 2014-ig. 1988 és 2012 között írt 14 könyvet, s további száz másik kötetnek volt társszerzője, többszáz egyéb cikket, tanulmányt írt mindenféle napi- és hetilapokban, folyóiratokban. Ezeknek témaköre szorosan kapcsolódott a rendszerváltás folyamataihoz, többnyire azokat elemezte.

Petschnig Mária Zita közgazdász:

1970-ben szerzett diplomát a Marx Károly Közgazdaságtudományi Egyetem pénzügy szakán. 1970-től a Magyar Nemzeti Bank Baranya Megyei Igazgatóságán közgazdasági elemző, majd 1972-től a Pécsi Tudományegyetem Közgazdasági Karának oktatója. 1983-tól az MNB Hitelpolitikai Főosztályán részt vesz a többszintű bankrendszer létrehozatalában. 1986-ban Soros-ösztöndíjas, majd a Közgazdasági Szemle felelős szerkesztője. 1988-tól tudományos főmunkatárs a Pénzügykutatóban.

Kéri László és Petschnig Mária ZitaJegy


Belépő: 900 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 700 Ft; Nyugdijas és felsőokatatási diákigazolvánnyal: 700 Ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.

Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen. 

 

JEvents Android JEvents IOS