Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hohmecolás Dési Jánossal, Székhelyi Józseffel és Vágó Istvánnal

  Bálint Ház Révay utca 16
Budapest, 1065 Magyarország
   


Dési János újságíró, rádiós és televíziós műsorvezető szeretettel vár minden érdeklődőt vitaest-sorozatának következő izgalmas beszélgetésére a nem létező feketelistáról.

Vendégek: Székhelyi József és Vágó István
Jöjjön, vitatkozzunk!

———————-

Székhelyi József

Jászai Mari-díjas magyar színművész, rendező, a Fészek Klub alelnöke.
1971-ben végezte el Színház- és Filmművészeti Főiskolát. Karrierje a kecskeméti Katona József Színházban indult. 1979–ben átszerződött a fővárosi Nemzeti Színházba, 1983-ban a Madách Színház, 1992 és 1994 között az Arizona Színház tagja lett, majd 1994-től Sopronba szerződött. 1998 óta a Soproni Petőfi Színház és a budapesti Nemzeti (2000 óta a Pesti Magyar Színház) munkatársa. 2003 és 2008 áprilisa között a Szegedi Nemzeti Színház igazgatója. 2014-től a Veres 1 Színház társulatának tagja.
2012. június 1-jétől azonnali szabadságra küldte a Szegedi Nemzeti Színház, a felmondási idő után 2013. február 1-jétől öregségi nyugdíjas lett. Gyüdi Sándor színházigazgató szerint a nyugdíjazásnak költséghatékonysági oka van, az ügynek nincs köze az egri kulturális bizottság zsidózásához.

Díjak, elismerések
A Nemzetközi Televízió Fesztivál legjobb férfi alakítás díja (1980)
Jászai Mari-díj (1984)
A Magyar Köztársasági Érdemrend kiskeresztje (1995)
Thália-gyűrű (1997)
Bartók-díj (1998)
A Magyar Köztársasági Érdemrend tiszti keresztje (2010)

Szinte megszámlálhatatlan film, színházi, rádiós szerep megformálója, rengeteg hangjáték, szinkron, CD és hangos könyv alkotója.

Vágó István

‘Az Origó újságírója hívott fel 2010 végén, hogy mit szólok a TV2 közleményéhez. Így tudtam meg, hogy lapátra kerültem. Furcsa volt, mert aznap délelőtt egy új műsor kamerapróbáján voltam a TV2 stúdiójában.

Később volt munkáltatóm perbe is fogott, mert egy pécsi társaság rendezvényén egyes bekövetkezett események között párhuzamokat vontam, bár a következtetést ott is a közönségre bíztam. Ezek után a TV2 hitelrontással vádolt, de ezt a pert megnyertem. Fellebbeztek, de másodfokon is vesztettek.

A ‘közszolgálati’ MTVA természetesen nem akar látni a képernyőjén, sőt, még az archívumából is kiirtott. Talán nem függetlenül ezektől, a kormányváltás óta nincs semmilyen meghívásom se vállalati, se önkormányzati rendezvényre.’

———————-

Jegy
Belépő: 900 Ft
Kedvezmények: Bálint Ház tagságival: 700 Ft; Nyugdíjas és felsőokatatási diákigazolvánnyal: 700 Ft
Bálint Ház Hűség Kártyával ingyenes.
Középiskolás diákigazolvánnyal ingyenes.
Sajtójegyért kérjük, hogy regisztráljanak a [email protected] címen.
Tovább az esemény oldalára »

JEvents Android JEvents IOS