Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hogyan teremtette meg Éva az embert?

  Csányi5 Csányi utca 5
Budapest 7. kerület, Magyarország
   

Szunyogh Szabolcs válogatott gondolatai viselkedésünk titkairól

Hogyan teremtette meg Éva Ádámból az embert? Hányadik felesége volt Éva Ádámnak? Miért Évát választotta a zsidó hagyomány ősanyánknak? Miért fontos a Bibliában, a Talmudban és a zsidó hagyományban a nő szerepe és mi köze mindennek Mordecháj szófer 1832-ben metszett réz gyermekágyi táblájához? Miért féltünk Lilittől négyezer éven át? Miért népszerű ma Lilit Amerikában?

SZUNYOGH SZABOLCS előadásában bibliai és mitológiai történeteket értelmez, a szokványostól eltérő beállításban, a figyelmet a ma élő ember felelősségére irányítva.
Ez a sorozat az emberi személyiség kialakulásának történetét elbeszélő mítoszok segítségével szól a mai viselkedésünk titkairól. Olyan következtetésekig próbál eljutni, amelyek képessé tesznek bennünket a világunk változásának kezelésére.

Az előadás szervezője a Bálint Ház.

Helyszín:
1077 Budapest, Csányi utca 5., megközelítés a Király utca és Nagymező utca találkozása felöl, vagy a Klauzál tér felől. –> goo.gl/maps/G7scG2oxZNk
A helyszín teljesen akadálymentesített!

Belépő:
A teljes sorozatra szóló bérlet ára 5000 Ft (HŰSÉG BÁLINT KÁRTYA – www.balinthaz.hu/tagsagi), persze ha te csak egy előadásra jönnél akkor 900 Ft-ért tudsz belépőt vásárolni.
Ha diák vagy van egy jó hírünk, ha nem fér bele a belépő vagy a bérletvásárlás, akkor a vendégünk vagy, persze hozd magaddal érvényes nappali tagozatos diákigazolványodat.

Tovább az esemény oldalára »