Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hétfő esti jazz – Budapesten zenél a Grammy-díjas Matt Darriau

  Müpa Budapest Komor Marcell utca 1
Budapest, 1095 Magyarország
 

Hétfő esti jazz – Budapesten zenél a Grammy-díjas Matt Darriau

2007-07-16. hétfő, 19:30 óra

Keleti színek, jazz, zsidó és magyar folklór. Egy különleges együttes a Grammy-díjas Matt Darriau-val a Hétfő Esti Jazzben, július 16-án, hétfőn a Művészetek Palotájában

Az egyetlen európai formáció, amely a zsidó zenével vág magának markáns ösvényt a jazzbe – ez Párniczky András zenekara, amelynek ritkaságszámbamenő itthoni koncertjei szinte ünnepnek számítanak.

A stílus amerikai vezéralakjai közül Matt Darriau (klarinét, szaxofon) lesz az est vendége, aki a Nigunhoz hasonlóan a kelet-európai folklórt és a klezmert integrálta az amerikai keleti part kortárs zenéjébe. Stílusa gazdagon átszőtt etnikus elemekkel, játéka tele van izgalmas improvizációkkal.

A 2006-ban elkészült új Nigun-CD a Bale Kulturnik címet viseli. A két szó jelentése: olyan emberek, akik tudatos döntéssel térnek vissza kulturális gyökereikhez. Ebből válogatnak és néhány régebbi szerzeményt is bemutatnak a muzsikusok.

A XXI. századi fül számára is fogyaszthatóvá stilizált, jazz-standardekben feloldott zsidó zenei örökségből mindenekelőtt a gyönyörű klezmer dallamok ragadják magukkal a hallgatót.

Időpont: 2007. július 16. hétfő, 19:30 óra

Helyszín: Művészetek Palotája Fesztivál Színház

Pontos cím: Budapest, IX. ker. Komor Marcell u. 1. (A Lágymányosi híd Pesti hídfőjénél)

Weboldal: www.mupa.hu

JEvents Android JEvents IOS