Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

HÁZAS-PÁR-BAJOK avagy hogyan élhetsz boldog párkapcsolatban zsidó bölcseink útmutatásai alapján?

   

Ön kihez fordulna párkapcsolati problémáival? Pszichológushoz, mediátorhoz, barátaihoz?
De biztos nem gondolt a rabbira!

Nagyobb zsidó közösségekre jellemző, hogy bizonyos rabbik a párkapcsolati témákkal foglalkoznak, és adnak tanácsot tórai és talmudi tanítások alapján.

Izraelben nagyon ismert és elismert Rabbi Zamir Kohen. Az egyik felkarolt témája a házasságok megmentése. Az ő eredeti könyve alapján készült a Házas-pár-bajok című mű, amit Czink Tomi fordított magyarra.

Ha kíváncsi rá, hogy mit mond a zsidóság a boldog házasságról, csatlakozzon hétfőnként az előadáshoz. Várjuk szeretettel!

Előadó: CZINK TOMI PÁRKAPCSOLATI SZAKÉRTŐ

Az előadásról:
Időpont: 2021 április 19-től, hétfőnként

5 alkalom témái:

1. Miért a párkapcsolati ismereteken múlik a házasság/párkapcsolat sikere? Mit jelent szeretni a párkapcsolatban?
(2021 április 19. 19:00-20:00)

2. Miért kritikus pontja a párkapcsolatban a kommunikáció? Hogyan kommunikáljunk azért, hogy „ne fáradjon el” a kapcsolat?
(2021 április 26. 19:00-20:00)

3.Mindent megteszek érte, mégis elégedetlen. Hogyan lehet ez? Melyek a nő és a férfi lelki szükségletei?
(2021 május 3. 19:00-20:00)

4. Bírálatok és bókok a párkapcsolatban. A család befolyásolja a párkapcsolatunkat?
(2021 május 10. 19:00-20:00)

5. A párkapcsolat javítása a tudatalatti segítségével.
(2021 május 17. 19:00-20:00)

Technikai megjegyzések:

– az előadást zoom-on tartjuk

– emailben küldjük a linket a regisztráció és előreutalás után

– az előadásról felvételt készítünk, a jelentkezők automatikusan megkapják az anyagot

– egy alkalom kb. 60 perc, a személyes részvétel esetén az előadás után a felmerülő kérdésekre az előadó válaszol

Czink Tomiról:

– Izraelben a Kiryat Ono egyetemen szereztem diplomát az üzleti adminisztráció szakon.
– Budapesten élek családommal, és egy gyermeket nevelünk.
– A témával és Zamir Cohen rabbival történő személyes kapcsolatom története mindenképpen igazolja az isteni gondviselést. Zamir Cohen rabbi, ma a világ egyik legsikeresebb és legbefolyásosabb rabbija. Az egész történet úgy kezdődött, hogy egy munkahelyi barátom hívta fel először a figyelmemet a rabbi egy érdekes tanítására a párkapcsolatról. Amikor meghallgattam, biztos voltam benne, hogy itt egy különleges kincset találtam. Éreztem, hogy ezek az ismeretek a saját privát életemre vonatkozóan is sokat segíthetnek. Elkezdtem a rabbi több hasonló tanítását meghallgatni, és később úgy döntöttem, hogy ezeket lefordítom magyar nyelvre, személyes használatra. Közben nagyon sok emberrel elkezdtem beszélgetni, és kiderült, hogy nem csak nekem, hanem mindenkinek vannak hasonló jellegű nehézségei. Azután arra gondoltam, ezek az ismeretek másoknak is sokat segíthetnek, így elgondolkodtam a könyv kiadásán. Közben a munkám által kapcsolatba kerültem egy izraeli fiatal emberrel, akinek volt szerencsém segíteni a magyarországi tartózkodásával kapcsolatban. Megkérdezte tőlem, hogy mit tanulok mostanában? Erre spontán elővettem a Zamir Cohen előadásainak fordításait. És akkor történt egy olyan dolog, ami nem lehet a véletlen műve. Elmesélte, hogy a rabbi a szüleinek a szomszédja, és ő személyesen ismeri, valamint dolgoznak is együtt. Ezek után azt mondta, ha szeretnék a rabbival beszélni, akkor a jövő héten elintézi nekem. Az ígérete szerint ez a telefonbeszélgetés megtörtént, és elmondtam a rabbinak, hogy szeretném magyar nyelven a könyvet kiadni, és meghívtam a könyvbemutatóra. El is jött a Házas-Pár-Bajok című könyv bemutatójára, és azután még két alkalommal ellátogatott Budapestre. Minden előadása telt házas volt. Azóta is személyes kapcsolatban vagyunk.
– Az Aranykulcs a Boldog Élethez Alapítvány 2018-ban jött létre azzal a szándékkal, hogy a boldog élethez szükséges párkapcsolati ismereteket adjon át a széles közönségnek. A későbbiekben ez kiegészült az életünk más területeire is, amelyek szintén lényegesen befolyásolják az életünk minőségét. Mint például a szorongások és depresszió leküzdése, az egészséges önbizalom megszerzése, a gyermeknevelés titkai, és más olyan problémás területek, amelyek minden ember életében legalább egyszer jelentkeztek.
– Az évek során sikerült sokaknak segíteni, és házasságokat megmenteni.

Szervezők: Lévai Erika & Gera Patrícia

Jelentkezésedet erre az email címre kérjük: [email protected]

A regisztráció zárul: 2021-04-15

Az előadássorozat díja: 5000 ft/ fő

A résztvevők számára a Házas-pár-bajok című könyv a piaci ár feléért, 2000 Ft-ért (+ postaköltség) megvásárolható.

Előreutalás:

Név: Czink Tamás E.V

Számlaszám: 11600006-00000000-33540948

Bank: Erste Bank

Tovább az esemény oldalára »