Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Határtalan Kultúra Pozsonyban

   


Határtalan Kultúra Pozsonyban
Az újrafelfedezett örökség

Egész napos kulturális zarándoklat indul Pozsonyba az egykori Magyar Királyság koronázóvárosába 2016. augusztus 21-én (vasárnap). Utazás légkondicionált, kényelmes autóbusszal, indulás reggel 7 órakor a Hősök teréről, a Műcsarnok mögötti autóbusz-parkolóból.

Utunk során megtekintjük a Heyduk utcai zsinagógát és a múzeumban berendezett „Újrafelfedezett örökség” című időszaki kiállítást, amely idén tavasszal nyílt meg. A kiállításon több ritkaság is látható a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár gyűjteményéből. Ellátogatunk Chatam Sófer néhai pozsonyi főrabbi emlékművéhez és részt veszünk egy különleges történelmi sétán, amely során többek között megtekintjük a Prímási palotát az Óvárosházát a Mihály-kaput, a Koronázódomb teret és a lerombolt neológ zsinagóga helyét.

Persze lesz pozsonyi kifli, elér Bennünket a letűnt századok hangulata, csatlakozik hozzánk a megidézett történelem és persze a jókedv. A kötetlen program idején pedig a békebeli kávézókban egy kellemes kávé is elfogyasztható a Monarchia sokkultúrájú egységének emlékére az agg uralkodó, Ferenc József halála után kerek száz évvel (az évforduló éppen negyed évvel túránk után, november 21-én lesz).

Vendéglátóink a Pozsonyi Zsidó Hitközség, személyesen Maros Borsky, a közösség alelnöke. Három fogásos, kóser ebédünket a hitközség épületében költjük el. Velünk utazik Tornyi Zsuzsanna, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár igazgatónője, magyar nyelvű idegenvezetőnk Korpás Árpád lesz.

Részvételi díj: 14. 000 forint, a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár baráti köre tagjainak csak 13.000. Jelentkezés és befizetési határidő: 2016. augusztus 11. csütörtök, utána a szabad helyek függvényében. A részvételi díjat befizetni lehet személyesen, előre megbeszélt időpontban, vagy banki átutalással.

Az utazás a Határtalan Kultúra és a Magyar Zsidó Múzeum és Levéltár közös programja. Utazási partnerünk a J.A.M. utazási iroda. Jelentkezni a [email protected] e-mail címen lehet.

Várunk mindenkit sok szeretettel, fedezzük fel közösen múltunkat, történelmi emlékeinket:

Deák Andrea és Toronyi Zsuzsanna
Tovább az esemény oldalára »