Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hanukai programok 3. rész

 

Összegyűjtöttük azokat a hanukai programokat, amelyekre bizonyosan érdemes lesz benézni. A harmadik körben a december 22–24. között zajló események közül lehet válogatni.

December 22.

16:30 Hanukai koncert és gyertyagyújtás a zuglói zsinagógában (Thököly út 83.)

Közreműködik Gerendás Péter, Neumark Zoltán, Nógrádi Gergely és a Benjámin óvodások

18:00 Hanuka party a Lativval – Lativ Kolel (Andrássy út 59.)

Az idén hétéves Lativ Alapítvány nagyszabású hanukai bulival készül. Az eseményen közreműködik Kardos Dániel, gitárművész, zeneszerző

Facebook

18:00 Gozsdu ünnepi élményudvar – Gozsdu udvar (Király u. 13.)

Radnóti Zoltán a Bét Shalom Zsinagóga, Újbuda körzetének rabbija, aki naivan furcsa célt tűzött ki maga elé: a történelem által sokszor sújtott magyarországi zsidóságnak szeretne újból célokat és öntudatot adni, mert ezzel tartozunk a nagyszüleink nemzedékének. Klein Judit énekművész előadása teszi felejthetetlenné ezt az estét.

Facebook

20:00 Hanukai koncertek a Mazel Tovban – Mazel Tov (Akácfa u. 47.)

Fekete László, a Dohány utcai Zsinagóga főkántora-Ágoston Béla-Ajtai Péter-Szegő Dávid klezmer jazz quartet koncert, alkalmi, erre az estére összeállt formáció, tradicionális gyertyagyújtással.

Facebook

December 23.

17:00 Hanuka ünnepség a Szegedi Zsidó Hitközség dísztermében (Szeged, Gutenberg u. 20.)

Mááriv ima, közös gyertyagyújtás. A Szegedi Talmud Tórások ünnepi műsora, Panther Patrik bűvész előadása, Vacsora és ünnepi fánk. Majd Neumark Zoltán – zongora, Klein Judit – ének és Nagy Péter – klarinét vidám zenés programja. Érdeklődni az [email protected] E-mail címen lehet.

18:00 Gozsdu ünnepi élményudvar – Gozsdu udvar (Király u. 13.)

A Hanuka Ünnepének utolsó napján Eichner Viktor gyújtja meg a nyolcadik gyertyát. Ő a MAZSIHISZ Ifjúsági Csoportjának a tagja, a Szarvasi Ifjúsági Tábor korcsoport vezetője, Hanoar Hatzioni Ifjúsági Szervezet korábbi vezetője. Az estét Bíró Nóra és Jáger Bandi duója zárja.

20:00 Hanukai koncertek a Mazel Tovban – Mazel Tov (Akácfa u. 47.)

Jazzrael koncert – izraeli, szefárd dalok, modern, jazz köntösben.

20:30 Negyed7Negyed8 – Nigun Trió koncert – Auróra (Auróra u. 11.)

Európai jazz zenekarként egyedülálló, hogy a Nigun a Közép-kelet európai zsidó zenét tartja eredőjének. Zenéjükben a spirituális erőt hordozó hagyomány és a modern jazz egységé olvad. A Nigun mindig is átlépte a műfaji határokat, leginkább talán a Klez-jazz jelző írja le, milyen irányba gondolkoznak, ám zenéjüket legalább ennyire jellemzi a kreativitás és a színpadon spontán születő pillanatok varázsa.

Facebook

December 24.

22:00 Chrismukka Essentials Party – Mazel Tov (Akácfa u. 47.)

Első maradandó hanukarácsonyi parti bejglibombázó pálinkákkal, szódás vodkákkal és egyéb diszkrét felnőtt koktélokkal mint a sokak által ismert Jager-sör duó & különféle pitákkal azoknak, akik nem jutottak el az ünnepi asztalig… Ami viszont még ennél is fontosabb: ezen az estén különleges zenei szelekcióval készülünk, este tíztől világosodásig országos hírű belpesti önképző és valódi dj-kkel ünnepelünk. Nincs megállás. Ünnepi zenés bejglimaraton az éjszakában.

Facebook