Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hanukai klezmervarázs a Budapest Klezmer Band előadásában

 
   

Ünnepélyes megnyitó és hanukai klezmervarázs a Budapest Klezmer Band előadásában a Székesfehérvári Zsidó Napok keretében.

Az 1990-ben alakult Budapest Klezmer Band előadásai rendkívüli élménnyé teszik a tradicionális zsidó zenét. Zenei átiratokat játszanak, amelyeket a Príma Primissima díjas együttes alapítója és vezetője, a munkácsi származású Jávori Ferenc Fegya komponál. Ezek a dallamok Közép-Kelet-Európa azon területéről származnak, ahol a zsidó zenei kultúra egykor virágzó volt. A Budapest Klezmer Band Európában és Amerikában egyaránt ismert és közkedvelt, újra és újra sokoldalúságáról tesz tanúbizonyságot. Hosszú idő után játszanak újra Fehérvárott, és azt ígérik: különleges élményre számíthat az első Székesfehérvári Zsidó Napok közönsége.

A zenekar tagjai: Jávori Ferenc Fegya – érdemes és Kossuth díjas művész – alapító, zenekarvezető, zeneszerző, hangszerelő, zongora, ének; Nagy Anna – harmonika; Gazda Bence – hegedű, ének; Végh Balázs – dob, ütőhangszerek; Barbinek Gábor – harsona.

(Helyszín: Városháza Díszterem – Székesfehérvár, Városház tér 1.)

//

INGYENES PROGRAM

Tovább az esemény oldalára »