Események betöltése

« Összes Események

  • Ez az esemény elmúlt.

Hagyaték – Online előadás Martin Miller és Alice Miller írásai alapján

   

ELSŐ ONLINE STREAMELT ELŐADÁSUNK!!!

Jegyek az alábbi linkre kattintva vásárolhatók:
online-lathataroncsoport.jegy.hu/#/event/hagyatek-online-eloadas-martin-miller-es-alice-miller-irasai-alapjan/1a0dd60c-45fe-4beb-84ab-e2d2b5396bbd

Az előadás megtekintéséhez szükséges technikai információkról a vásárlást követő néhány napon belül, e-mailben küldünk majd részletes tájékoztatást!

Lehetséges-e kigyógyulni a traumából? Lehetséges-e a szüleinkről való igazi leválás? Szülőként el tudjuk-e engedni a gyerekeinket, képesek vagyunk-e egy önmagunkat túllépő, meghaladó szeretetre? Mi segítheti a változási folyamatokat?
Nem állításokat szeretnénk tenni, hanem megvizsgálni, milyen folyamatok játszanak abban szerepet, hogy egy zseniális éleslátással bíró anya nem képes rálátni saját cselekedeteire, kritikusan szemlélni azokat, és képtelen az együttérzésre a saját gyerekével? Urai lehetünk-e önmagunknak valaha, vagy múltunk foglyai maradunk valamiképpen, akármit is teszünk.
Ezek a kérdések izgatnak minket ebben a nagyon komplex, sokrétű és sokfelé ágazó történetben. A darab a jelenből indulva villantja fel a múlt képeit, a történet különböző tereken és korokon át, különböző szereplőket megelevenítve és az olykor eltérő narratívákat ütköztetve, mozaikszerűen bomlik ki.

Martin Miller, Alice Miller gyermekkorkutató pszichoanalitikus és bestsellerszerző fia pszichoterapeutaként dolgozik ma is Zürich mellett. Könyve, A tehetséges gyermek igazi drámája – Alice Miller tragédiája édesanyjának a rekonstruált életrajza, valamint saját gyerekkorának, anyjával és apjával való kapcsolatának leírása, amelyből a közfelfogás számára eddig teljesen ismeretlen kép rajzolódik ki a híres pszichológus Alice Millerről. A Martin Miller által átélt valóság saját családjával kapcsolatban egy titkokkal, elnyomással, gyerekbántalmazással, elhallgatással, hazugságokkal terhes életet tár elénk, amiben számára sem gyermekként, sem felnőttként nem jutott hely. Egy kétségek között hánykódó, szétesett anya–fia kapcsolatról szól, és megírását az igazság bemutatásának a vágya, a múlt terheitől való megszabadulás és a traumából való kigyógyulás lehetőségének a felmutatása inspirálták.
Az előadást Martin Miller (2019 áprilisában magyarul is megjelent) könyve, A tehetséges gyermek igazi drámája – Alice Miller tragédiája ihlette.

Az előadást követően, kilenc órától a Zoom alkalmazáson keresztül levetítünk egy Martin Millerrel készített interjút, majd pedig egy kötetlen beszélgetésre invitálunk benneteket az alkotókkal.

Alkotók
Szereplők: Feuer Yvette és Rába Roland
Dramaturg: Gyulay Eszter
Látvány: Horváth Jenny
Rendező: Tárnoki Márk
Trailer:

Tovább az esemény oldalára »